Främre usb-C-portar till Mac Studio (2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (orange, 0,85 kgf cm)

• Torx Plus 3IP halvmåneformad bit

• Torx Plus 5IP-bit 50 mm

• Usb-C-laddningskabel

Borttagning

1. Placera datorn med de bakre portarna vända mot dig.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att helt lossa 5IP-skruven på det främre USB-C-fästet. Ta bort fästet och spara det till återmonteringen.

• Obs! 5IP-skruven är låst och sitter fast på det främre usb-C-fästet.

3. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-09162) från kontakthöljet till de främre usb-C-portarna.

4. Ta bort kontakthöljet till de främre usb-C-portarna och spara det till återmonteringen.

5. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på flexkabeln till den främre usb-C-porten från kontakten.

6. Ställ datorn med framsidan nedåt och de bakre portarna vända uppåt.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att ta bort de två 5IP-skruvarna (923-09150) från de främre usb-C-portarna.

8. Lyft ut de främre usb-C-portarna ur höljet.

Återmontering

1. Placera de främre usb-C-portarna i öppningarna i höljet.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att delvis sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (923-09150) i de främre usb-C-portarna.

3. Vrid datorn så att baksidan är vänd mot dig.

4. Tryck usb-C-flexkabelns ände mot kontakten.

5. Placera kontakthöljet till de främre usb-C-portarna över änden på den främre usb-C-flexkabeln. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-09162) i höljet.

6. Se till att de två stiften på det främre usb-C-fästet är i linje med de två hålen i de främre usb-C-portarna. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att delvis sätta tillbaka 5IP-låsskruven på fästet.

7. Placera datorn så att de främre portarna är vända mot dig.

8. Anslut båda ändarna av usb-C-kabeln till de främre usb-C-portarna (1) för att säkerställa att de främre usb-C-portarna är inriktade. Rikta in usb-C-portarna tills båda ändarna på usb-C-laddningskabeln är lätt att föra in och ta ut.

9. Placera datorn så att de bakre portarna är vända mot dig.

10. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 17,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna.

11. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 34 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att helt sätta tillbaka 5IP-låsskruven i det främre usb-C-fästet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: