SSD-moduler till Mac Studio (2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T8-bit

Var försiktig

Viktigt

• SSD-moduler måste bytas parvis förutom på enheter med konfigurationer på 512 GB, 1 TB och 2 TB, som bara har en SSD-modul.

• Den här proceduren visar borttagningen och återmonteringen av en SSD-modul. Stegen är dock desamma för att ta bort och återmontera två SSD-moduler.

Borttagning

Var försiktig

Se till att du inte förväxlar SSD-modulerna. Varje SSD-modul har ett serienummer som slutar på 00 eller 01 och som motsvarar dess kontakt på moderkortet. Modulernas placering skiljer sig åt beroende på Mac-modellens chipkonfiguration.

Moderkort med M2 Max-chip:

Moderkort med M2 Ultra-chip:

1. Rotera datorn så att de bakre portarna är vända mot dig.

2. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att lyfta upp hörnet på SSD-modulens hölje från SSD-modulen enligt bilden.

3. Dra bort SSD-modulens hölje från kontakten på moderkortet och kasta det.

• Viktigt: Ett nytt SSD-modulhölje medföljer den nya SSD-modulen men kan även beställas separat (923-09077).

4. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T8-biten för att ta bort T8-skruven (923-09158) från SSD-modulen.

5. Ta tag i sidorna på SSD-modulen och dra den från SSD-modulens kontakt.

•  Varning: Vinkla eller lyft inte SSD-modulen när du tar bort den från dess kontakt.

Återmontering

Viktigt

Om du installerar en ny SSD-modul följer du alla återmonteringssteg. Om du återmonterar den befintliga SSD-modulen hoppar du över till steg 2.

1. Dra bort den tillfälliga regulatoriska etiketten från baksidan av den nya SSD-modulen innan du installerar den.

2. Identifiera motsvarade kontakt för SSD-modulen.

•  Var försiktig: Se till att du inte förväxlar SSD-modulerna. Varje SSD-modul har ett serienummer som slutar på 00 eller 01 och som motsvarar dess kontakt på moderkortet. Modulernas placering skiljer sig åt beroende på Mac-modellens chipkonfiguration.

• Moderkort med M2 Max-chip:

• Moderkort med M2 Ultra-chip:

3. Ta tag i sidorna på SSD-modulen och dra den från SSD-modulens kontakt.

•  Varning: Vinkla eller lyft inte SSD-modulen när du för in den i dess kontakt.

4. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 29,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och T8-biten för att sätta tillbaka T8-skruven (923-09158).

5. Om du återmonterar den befintliga SSD-modulen hoppar du över till steg 6. Om du installerar en ny SSD-modul drar du bort den nya SSD-modulens hölje från den självhäftande baksidan.

• Obs! Det finns ett handtag (1) på SSD-modulens hölje (2).

6. Håll i handtaget på SSD-modulens hölje när du placerar det ovanpå SSD-modulen. Justera de två korta flikarna och den långa fliken efter kontaktens kanter.

7. Vinkla ned handtaget på SSD-modulens hölje (1). Skjut sedan handtaget mot kontakten (2) för att ta loss det från höljet.

8. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att vika de tre flikarna på SSD-modulens hölje över sidorna på SSD-modulens kontakt. Tryck sedan på flikarna för att fästa dem på kontaktens sidor.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

• När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Bytte du SSD-moduler kommer datorn inte att starta och statuslampan blinkar i gult. Följ instruktionerna för att återskapa datorn. Starta sedan systemkonfigurationen.