Flexkabel till främre I/O-kort till Mac Pro (rack, 2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx Plus 5IP-bit 50 mm

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Borttagning

1. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm och 5IP-biten för att ta bort de två 5IP-skruvarna (923-03412) från kontakthöljet till det främre I/O-kortet på moderkortsidan. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

2. Lyft bort de två ändarna på främre I/O-kortets flexkabel från kontakterna på moderkortet.

3. Använd det svarta petverktyget för att lossa fästmaterialet mellan främre I/O-kortets flexkabel och moderkortet.

4. Ta bort skyddshöljet från det främre I/O-kortet.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att ta bort de två 5IP-skruvarna (923-03446) från det främre I/O-kortets kontakthölje på främre I/O-kortets sida. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

6. Lyft bort de tre ändarna på främre I/O-kortets flexkabel från kontakterna på det främre I/O-kortet. Ta sedan bort flexkabeln.

Återmontering

1. Tryck de tre ändarna på främre I/O-kortets flexkabel mot kontakterna på det främre I/O-kortet.

2. Placera kontakthöljet till det främre I/O-kortet över de tre ändarna på främre I/O-kortets flexkabel på det främre I/O-kortets sida.

3. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm till 25 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (923-03446) i det främre I/O-kortets kontakthölje.

4. Tryck på skyddshöljet ovanpå det främre I/O-kortet.

5. Tryck de två ändarna på främre I/O-kortets flexkabel mot kontakterna på moderkortet. Tryck sedan på flexkabeln för att fästa den på moderkortet enligt bilden.

• Viktigt! Om du installerar en ny flexkabel till det främre I/O-kortet tar du bort den självhäftande baksidan innan du fäster flexkabeln på moderkortet.

6. Placera kontakthöljet till det främre I/O-kortet över de två ändarna på främre I/O-kortets flexkabel på moderkortsidan.

• Viktigt! Se till att den högra sidan av höljet är i linje med kanten på moderkortets platta enligt bilden.

7. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm till 16 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (923-03412) i det främre I/O-kortets kontakthölje.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.