SSD-moduler till Mac Pro (2023) och Mac Pro (rack, 2023)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Tryckluft

• Torx T8-bit 70 mm

Var försiktig

Borttagning

1. Identifiera den SSD-modul som du vill ta bort. Skjut spärren till SSD-modulens hölje åt vänster (1) och dra SSD-modulens hölje mot dig (2) för att ta bort det från datorn. Spara SSD-modulens hölje för återmontering.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm och Torx T8-biten för att ta bort 8IP-skruven (923-03425) från SSD-modulen som du vill ta bort.

3. Dra SSD-modulen rakt ut ur kontakten enligt bilden.

•  Var försiktig: Vinkla inte SSD-modulen när du tar bort den från kontakten. Om en kontakt skadas måste du byta moderkortet.

Återmontering

1. Använd tryckluft för att ta bort skräp från kontakten.

2. Sätt i SSD-modulen märkt 00 i den övre kontakten. Sätt i SSD-modulen märkt 01 i den nedre kontakten.

3. Ställ in vridmomentet på den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm till 29,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T8-biten för att sätta tillbaka 8IP-skruven (923-03425) i SSD-modulen som du återmonterar.

4. Skjut spärren till SSD-modulens hölje åt vänster (1). Placera SSD-modulens hölje över öppningen. Tryck sedan på den vänstra kanten av SSD-modulens hölje för att låsa det på plats (2).

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

• När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Bytte du SSD-moduler kommer datorn inte att starta och statuslampan blinkar i gult. Följ instruktionerna för att återskapa datorn. Starta sedan systemkonfigurationen.