Moderkort till iMac (24 tum, 2023, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 2,5 mm sexkantshylsmejsel (923-06028)

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm) (923-02995)

• Antennverktyg

• ESD-säker pincett

• Kaptontejp (valfritt)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Sats med stödkilar (076-00507)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx Plus 3IP-bit 25 mm (923-07593)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit (923-08468)

Granska en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Varning

Borttagning

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10–34 Ncm och 3IP-biten på 25 mm till att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-10013) från usb-C-kortets kontakthölje.

3. Ta bort usb-C-kortets kontakthölje och spara det till återmonteringen.

4. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att ta bort de fem 3IP-skruvarna från antennens jordningsklämmor på moderkortet.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

5. Använd antennverktyget för att lyfta bort ändarna på de tre antennkoaxialkablarna från kontakterna.

6. Använd en ESD-säker pincett och dra bort polyesterfilmtejpen från fläktens flexkabel.

7. Använd det svarta petverktyget och fäll upp låsspärren i änden av fläktens flexkabelkontakt.

8. Sära på spetsarna på den ESD-säkra pincetten och för in en spets under den breda delen av flexkabeln till fläkten enligt bilden, och lossa fästmaterialet mellan fläktens flexkabel och moderkortet. Dra sedan ut flexkabeln till fläkten ur kontakten.

•  Varning: Rör inte någon av de små komponenterna på moderkortet. Håll pincetten parallellt med moderkortets yta för att förhindra skada.

9. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta upp änden av den vänstra högtalarens kabel från kontakten.

10. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta upp änden av den högra högtalarens kabel från kontakten.

11. Använd den ESD-säkra pincetten och dra bort polyesterfilmtejpen från kabelkontakten till skärmens bakgrundsbelysning. Spara den till återmonteringen.

12. Tryck på sidorna på änden av flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning och dra ut den ur kontakten.

13. Använd den platta änden av det svarta petverktyget och håll in PUSH-knapparna på ZIF-kontakten till mikrofonens flexkabel och kontakten till ljudkortets och strömknappens flexkabel. Skjut sedan ut kabeländarna ur kontakterna.

14. Dra i fliken för att fälla upp låsspärren på kameran och flexkabeln till inbyggd DisplayPort (eDP) (1). Skjut ut änden av kamera- och eDP-flexkabeln ur kontakten (2). Ta sedan bort kamera- och eDP-flexkabeln från höljet.

15. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på USB-C-kortets flexkabel från kontakten.

16. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm till att ta bort de tio sexkantskruvarna på 2,5 mm från moderkortet.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

17. Flytta antennkablarna och flexkablarna ur vägen och vinkla moderkortet framåt (1). Lyft sedan ut moderkortet från höljet (2).

• Obs!

• Om det behövs använder du kaptontejp till att hålla antennkablarna och flexkablarna ur vägen medan du tar bort moderkortet.

• Om moderkortet inte kan lutas framåt enkelt kan du behöva ta bort skumkilen från stativet och trycka moderkortet genom DC-ingången på baksidan av höljet. Sätt tillbaka skumkilen när du har utfört steget.

Återmontering

1. Om du installerar ett nytt moderkort tar du bort plastskiktet som täcker DC-ingången på baksidan av moderkortet.

2. Flytta antennkablarna och flexkablarna ur vägen. Placera moderkortet och låghastighetsflexkabeln i höljet (1). Vinkla sedan moderkortet mot höljet (2).

•  Varning: Se till att batteriet och DC-ingången på moderkortet är korrekt justerade mot höljet enligt bilden. Flytta inte moderkortet åt vänster eller höger under monteringen eftersom det kan få batteriet att kortsluta.

3. Se till att moderkortet är korrekt placerat i höljet och att antennkablarna och flexkablarna inte sitter fast under moderkortet.

4. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att sätta tillbaka de tio sexkantskruvarna på 2,5 mm på moderkortet.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

5. Tryck försiktigt änden på usb-C-kortets flexkabel mot kontakten.

6. Skjut in änden av kamera- och eDP-flexkabeln i kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärren på kamera- och eDP-flexkabeln (2).

7. Skjut in ändarna på mikrofonens flexkabel och flexkabeln till ljudkortet och strömknappen i kontakterna.

8. Skjut in änden av kabeln till skärmens bakgrundsbelysning i kontakten.

9. Tryck tillbaka polyesterfilmtejpen på flexkabelkontakten till skärmens bakgrundsbelysning.

10. Tryck änden på kabeln till vänster högtalare mot kontakten.

11. Tryck änden på kabeln till höger högtalare mot kontakten.

12. Skjut in änden av flexkabeln till den vänstra fläkten i kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärren (2).

13. Tryck polyesterfilmtejpen över änden på den vänstra fläktens flexkabel.

14. Tryck på fläktflexkabeln för att fästa den vid moderkortet.

15. För in den kortare antennkoaxialkabeln (3) under den längre antennkoaxialkabeln (2). Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka in ändarna på de tre antennkoaxialkablarna på kontakterna.

16. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att sätta tillbaka de fem 3IP-skruvarna i antennens jordningsklämmor på moderkortet.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

17. Placera kontakthöljet till usb-C-kortet över kontakten.

18. Ställ in vridmomentet på den justerbara vridmomentnyckeln för 10–34 Ncm på 11,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten på 25 mm till att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-10013) i usb-C-kortets kontakthölje.

19. Om du installerar ett nytt moderkort drar du i fliken på batteriets skyddsskikt för att ta bort skyddsskiktet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Varning