Om säkerhetsinnehållet i Safari 10.1.2

Detta dokument beskriver säkerhetsinnehållet i Safari 10.1.2.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet. Du kan kryptera kommunikation med Apple genom att använda en PGP-nyckel från Apple Product Security.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Safari 10.1.2

Släpptes 19 juli 2017

Safari-utskrift

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till ett oändligt antal dialogrutor om utskrift

Beskrivning: Ett problem förekom som ledde till att en skadlig eller osäker webbplats kunde visa ett obegränsat antal utskriftsdialogrutor och få användaren att tro att webbläsaren var låst. Problemet åtgärdades genom att utskriftsdialogrutor begränsades.

CVE-2017-7060: Travis Kelley från Mishawaka i Indiana

WebKit

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: En webbplats med skadligt innehåll kan komma åt data från flera källor

Beskrivning: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till dataåtkomst från flera källor med hjälp av SVG-filter i avsikt att utföra ett tidsbestämt sidechannel-angrepp. Problemet hanterades genom att inte lägga in bufferten med data från flera källor i den ram som filtreras.

CVE-2017-7006: David Kohlbrenner på UC San Diego, en anonym forskare

WebKit

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Besök på en skadlig webbplats kan leda till att adressfältet förfalskas

Beskrivning: Ett problem med tillståndshantering åtgärdades genom förbättrad ramhantering.

CVE-2017-7011: xisigr på Tencents Xuanwu Lab (tencent.com)

WebKit

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Bearbetning av felaktigt utformat webbinnehåll kan leda till körning av godtycklig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2017-7018: lokihardt på Google Project Zero

CVE-2017-7020: likemeng på Baidu Security Lab

CVE-2017-7030: chenqin på Ant-financial Light-Year Security Lab (蚂蚁金服巴斯光年安全实验室)

CVE-2017-7034: chenqin på Ant-financial Light-Year Security Lab (蚂蚁金服巴斯光年安全实验室)

CVE-2017-7037: lokihardt på Google Project Zero

CVE-2017-7039: Ivan Fratric på Google Project Zero

CVE-2017-7040: Ivan Fratric på Google Project Zero

CVE-2017-7041: Ivan Fratric på Google Project Zero

CVE-2017-7042: Ivan Fratric på Google Project Zero

CVE-2017-7043: Ivan Fratric på Google Project Zero

CVE-2017-7046: Ivan Fratric på Google Project Zero

CVE-2017-7048: Ivan Fratric på Google Project Zero

CVE-2017-7052: cc i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2017-7055: Storbritanniens National Cyber Security Centre (NCSC)

CVE-2017-7056: lokihardt på Google Project Zero

CVE-2017-7061: lokihardt på Google Project Zero

WebKit

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll med DOMParser kan leda till cross site-skriptning

Beskrivning: Ett logikproblem förekom i hanteringen av DOMParser. Problemet åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2017-7038: Egor Karbutov (@ShikariSenpai) på Digital Security och Egor Saltykov (@ansjdnakjdnajkd) på Digital Security, Neil Jenkins på FastMail Pty Ltd

CVE-2017-7059: Masato Kinugawa och Mario Heiderich på Cure53

Uppdaterades 28 juli 2017

WebKit

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Bearbetning av felaktigt utformat webbinnehåll kan leda till körning av godtycklig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2017-7049: Ivan Fratric på Google Project Zero

WebKit

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Ett program utan rättigheter kan läsa minnet

Beskrivning: Ett problem med minnesinitieringen åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2017-7064: lokihardt på Google Project Zero

WebKits laddning av sidor

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Bearbetning av felaktigt utformat webbinnehåll kan leda till körning av godtycklig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2017-7019: Zhiyang Zeng på Tencent Security Platform Department

WebKit Web Inspector

Tillgänglig för: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 och macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Bearbetning av felaktigt utformat webbinnehåll kan leda till körning av godtycklig kod

Beskrivning: Flera minnesproblem åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2017-7012: Apple

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.