Om äkta iPhone-kameror

iPhone-kameror har utformats, testats och tillverkats för att uppfylla Apples kvalitets- och prestandastandarder. Detta inkluderar intuitivt och responsivt autofokus, porträttläge med avancerad bokeh och djupkontroll och ljuseffekter för porträtt.

Varför är det viktigt att utbildade tekniker utför service med äkta Apple-kameror

Om du behöver byta ut din iPhone-kamera är det viktigt att utbildade tekniker som använder äkta Apple-kameradelar reparerar enheten.

För de flesta kunder är det säkraste och mest pålitliga sättet att få en reparation att besöka ett professionellt serviceställe med certifierade tekniker som använder äkta Apple-delar. Dessa leverantörer omfattar Apple och auktoriserade Apple-servicepartner, och oberoende serviceställen med tillgång till äkta Apple-delar.* Reparationer som utförs av outbildade personer som använder oäkta delar kan påverka enhetens säkerhet eller orsaka funktionsfel eller problem med bildkvaliteten. Apple-kameradelar är utformade för att passa exakt på enheten. I reparationer där skruvar eller höljen inte ersätts på rätt sätt kan dessutom lösa delar bli kvar. De kan skada batteriet, orsaka överhettning eller leda till personskador.

Beroende på var du befinner dig kan du få din iPhone-kamera utbytt, antingen inom eller utanför garantin, genom att besöka en Apple Store-butik eller auktoriserad Apple-servicepartner. Du kan också skicka din iPhone till ett Apple-reparationscenter. Äkta Apple-delar finns också tillgängliga för reparationer utanför garantin från oberoende serviceställen eller genom självbetjäningsreparation.*

Kom igång med kameraservice.

iPhone-kameran har tagits fram tillsammans med iOS-mjukvaran, för bästa möjliga prestanda och kvalitet. En kamera som inte kommer från Apple kan orsaka kompatibilitets- eller prestandaproblem. Till exempel kan problem uppstå efter en iOS-uppdatering som innehåller uppdateringar för kameran eller nya kamerafunktioner.

Om en servicepartner använder kameradelar som inte kommer från Apple kan följande inträffa:

• Kameran fokuserar inte riktigt eller bilderna är oskarpa

• När porträttläget används kan det inträffa att objektet inte är i focus eller bara fokuseras till en viss del

• En tredje parts-app som använder kameran kan låsa sig eller avslutas oväntat

• Realtidsförhandsvisning i tredje parts-appar kan vara tom eller låsa sig

*Oberoende serviceställen har tillgång till äkta Apple-delar, verktyg, utbildning, serviceguider, diagnostik och resurser. Reparationer av oberoende serviceställen omfattas inte av Apples garanti eller AppleCare-planer, men kan omfattas av leverantörens egen reparationsgaranti. Självbetjäningsreparation ger tillgång till äkta Apple-delar, verktyg och reparationshandböcker så att kunder som har erfarenhet av komplexiteten i att reparera elektroniska enheter kan utföra sina egna reparationer utanför garantin. Självbetjäningsreparation är för närvarande tillgängligt i vissa länder eller regioner för specifika iPhone-modeller som lanserades 2021 eller senare. Visa reparationshandböcker och beställ delar till berättigade modeller genom att gå till sidan Självbetjäningsreparation.

Historik över delar och service

På iPhone 12-modeller och senare med iOS 15.2 och senare kan du gå till Inställningar > Allmänt > Om för att se delar och servicehistorik för din iPhone och du kan se om kameran har bytts ut. Om reparation utförts med äkta Apple-delar och processer ser du texten ”Äkta Apple-del” bredvid kameran.

ios15-iphone13-pro-settings-general-about-parts-camera-genuine-part

Du ser ett meddelande om Okänd delOkänd del om kamerainstallationen är ofullständig eller om kameran:

ios15-iphone13-pro-settings-general-about-parts-camera-unknown-part
  • Har bytts mot en oäkta kamera

• Har redan använts eller installerats i en annan iPhone

• Fungerar inte som förväntat

Det här meddelandet påverkar inte din möjlighet att använda din iPhone eller komma åt din kamera.

Läs mer om Historik över iPhone-delar och service.

Med iOS-versioner tidigare än iOS 15.2 kommer du att se ett viktigt kamerameddelande istället för ett meddelande om okänd del.