Referenskoder i Apple Diagnostics

Hitta mer information om referenskoderna som visas i testresultaten i Apple Diagnostics.

När du använder Apple Diagnostics för att testa din Mac kan en eller flera av dessa referenskoder visas i testresultaten.

Om den här informationen inte hjälper dig att lösa problemet kontaktar du Apple Ange koden du fick från testet. Äkta Apple-delar finns även tillgängliga för reparationer utanför garantin genom Självbetjäningsreparation.*

Kod

Definition

Mer information

ADP000

Inga problem hittades

Inga problem hittades.

ALS001

Det kan vara fel på sensorn för omgivningsljus.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

BMT001

BMT003

BMT004

BMT005

Det kan vara fel på Touch ID-sensorn.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

CEH001

CEH002

Det kan finnas ett problem med handtaget till höljet.

Spärren till höljet kan vara upplåst. Kontrollera att spärren är i helt låst läge och kör sedan testet igen.

Om den här koden visas igen kanske du måste felsöka igen. Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

CNT001

CNT002

CNT003

CNT004

CNT005

CNT006

CNT007

Det kan vara problem med Ethernet-hårdvaran.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

CNW001

CNW003

CNW004

CNW005

CNW006

Det kan vara problem med wifi-hårdvaran.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

CNW007

CNW008

Inga Wi-Fi-nätverk hittades: Inga wifi-nätverk finns inom räckvidden, eller så kan det vara problem med wifi-hårdvaran.

Kör testet igen inom räckvidden för ett wifi-nätverk.Om den här koden visas igen kanske du måste felsöka igen. Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

DFR001

Det kan vara fel på Touch Bar.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

IMU001

Det kan vara problem med accelerometern eller gyroskopet.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

LAS001

LAS002

LAS003

LAS004

Det kan vara problem med öppna/stäng-sensorn.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

NDC001

NDC003

NDC004

NDC005

NDC006

Det kan vara problem med kameran.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

NDD001

Det kan vara problem med usb-hårdvaran.

Koppla från alla externa enheter utom tangentbordet, musen och Ethernet-adaptern (om de finns). Kör testet igen.Om den här koden visas igen kanske du måste felsöka igen. Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

NDK001

NDK003

NDK004

Det kan vara problem med tangentbordet.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

NDL001

Det kan vara problem med Bluetooth-hårdvaran.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

NDR001

NDR003

NDR004

NDR005

NDR006

Det kan vara problem med styrplattan.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

NDR007

En extern indataenhet upptäcktes.

Koppla från alla externa indataenheter och kör testet igen.

NDR008

Det kan vara problem med styrplattan.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

NDT001

NDT002

NDT003

NDT004

NDT005

NDT006

Det kan vara problem med Thunderbolt-hårdvaran.

Koppla från externa Thunderbolt-enheter och kör testet igen.Om den här koden visas igen kanske du måste felsöka igen. Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

NNN001

Serienumret upptäcktes inte.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PFM001

PFM002

PFM003

PFM004

PFM005

PFM006

PFM007

Det kan vara problem med Systemhanteraren (SMC).

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PFR001

Det kan vara problem med datorns fasta mjukvara.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPF001

PPF003

PPF004

Det kan vara problem med fläkten.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPM001

Det kan vara problem med en minnesmodul.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPM002

PPM003

PPM004

PPM005

PPM006

PPM007

PPM008

PPM009

PPM010

PPM011

PPM012

PPM013

PPM014

PPM015

PPM016

Det kan vara problem med det inbyggda minnet.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPN001

PPN002

Det kan vara problem med strömhanteringssystemet.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPP001

PPP002

PPP003

PPP004

PPP005

PPP006

PPP007

PPP008

Det kan vara problem med strömadaptern.

Se till att du använder rätt strömadapter, koppla bort strömadaptern från datorn och vägguttaget och anslut sedan igen. Kör testet igen. Om den här koden visas igen kanske du måste felsöka igen. Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPP017

Båda portarna på Apples 35 W dubbel usb-C-port-strömadapter används.

När du kör Apple Diagnostics med Apple 35 W dubbel usb-C-port-strömadaptern ska du använda endast en av laddningsportarna.

PPP020

Ingen strömadapter upptäcktes.

Se till att du använder rätt strömadapter, koppla bort strömadaptern från datorn och vägguttaget och anslut sedan igen. Kör testet igen. Om den här koden visas igen kanske du måste felsöka igen. Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPR001

Det kan vara problem med processorn.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPT001

Batteriet upptäcktes inte.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPT002

PPT003

Batteriet måste snart bytas ut. Det fungerar normalt, men håller mindre laddning än det gjorde när det var nytt.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPT004

Batteriet behöver lämnas in på service. Batteriet fungerar inte längre normalt även om du kanske inte märker någon förändring i funktion eller laddningskapacitet. Du kan fortsätta att använda batteriet innan det kontrolleras utan att skada datorn.

Om du använder en Mac med en Intel-processor kan du bekräfta detta resultat genom att använda Apple Diagnostics över internet: Välj Stäng av från Apple-menyn , slå sedan på din Mac igen och tryck omedelbart och håll ned Alternativ-D tills Apple Diagnostics börjar. Om den här koden visas igen eller om du använder en Mac med Apple-chip, ska du kontakta Apple eller ta din dator till en auktoriserad Apple-servicepartner (AASP) eller Apple Store för att ta reda på vilka service- och supportalternativ som finns tillgängliga.

PPT005

Batteriet är inte korrekt installerat. Stäng av och sluta använda det. Datorn kräver service.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPT006

Batteriet behöver lämnas in på service. Batteriet fungerar inte längre normalt, även om du kanske inte märker någon förändring i funktion eller laddningskapacitet. Du kan fortsätta att använda batteriet innan det kontrolleras utan att skada datorn.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

PPT007

Batteriet måste bytas ut. Batteriet fungerar fortfarande normalt men kan inte laddas tillnärmelsevis lika mycket som när det var nytt. Du kan fortsätta att använda batteriet tills du byter ut det utan att skada datorn.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

VDC001

VDC003

VDC004

VDC005

VDC006

VDC007

Det kan vara problem med SD-kortläsaren.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

VDH001

VDH002

VDH003

VDH004

Det kan vara problem med en lagringsenhet.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

VDH005

Det går inte att starta macOS Återställning.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

VFD001

VFD002

VFD003

VFD004

VFD005

VFD006

VFD007

Det kan vara problem med bildskärmen eller grafikprocessorn.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

VFD008

VFD009

Det kan vara problem med HDMI-styrenheten eller styrenheterna (om de är utrustade med mer än en HDMI-port).

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

VFD010

Det kan vara problem med Apple I/O-kortet.

Om Apple I/O-kortet är installerat i din dator sätter du tillbaka kortet och kör sedan testet igen.

Om du sätter tillbaka kortet och den här koden visas kan det krävas ytterligare felsökning.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

Om du avinstallerar Apple I/O-kortet förväntas denna kod.

VFF001

VFF002

VFF003

Det kan vara problem med ljudhårdvaran.

Kontakta Apple eller ta med dig datorn till en AASP eller Apple Store-butik för att ta reda på vilken service eller support som finns tillgänglig.

*Oberoende serviceställen har tillgång till äkta Apple-delar, verktyg, utbildning, servicehandböcker, diagnostik och resurser. Reparationer av oberoende serviceställen omfattas inte av Apples garanti eller AppleCare-planer, men kan omfattas av leverantörens egen reparationsgaranti. Självbetjäningsreparation ger tillgång till äkta Apple-delar, verktyg och reparationshandböcker så att kunder som har erfarenhet av komplexiteten i att reparera elektroniska enheter kan utföra sina egna reparationer utanför garantin. Självbetjäningsreparation är för närvarande tillgängligt i vissa länder eller regioner för specifika modeller av Mac-datorer som lanserades 2020 eller senare. Visa reparationshandböcker och beställ delar till berättigade modeller genom att gå till sidan Självbetjäningsreparation.