Om mikrofonerna på din iPad inte fungerar

Läs om vad du kan göra om ljudet är otydligt under FaceTime-samtal, i videoinspelningar eller i appar.

Rensa mikrofonerna

1. Ta bort alla bildskärmsskydd, skyddsfilmer eller skal från din iPad.

2. Ta bort skräp från öppningarna på iPad.

Testa mikrofonerna

1. Öppna appen Kamera.

2. Om du vill testa den främre mikrofonen spelar du in en video där du pratar medan du är vänd mot kameran på framsidan av din iPad.

3. Du kan testa den bakre mikrofonen genom att trycka på kameraväljareningen alt text för bilden och byta till den bakre kameran. Spela sedan in ytterligare en video där du talar medan du är vänd mot kameran på baksidan av din iPad.

4. Spela upp båda videorna. Du bör höra din röst tydligt i båda.

Om din röst låter dämpad på iPad Pro (M4), iPad Air (M2) eller iPad (10:e generationen)

Om din röst låter för tyst eller dämpad när du spelar upp videor du spelade in med appen Kamera ser du till att mikrofonerna på din iPad inte blockeras av dina händer eller ett fodral. Om iPad-enheten har ett skärmskydd ser du till att skärmskyddet har en öppning över den främre mikrofonen.

Ingen bildtext för den här bilden

Om mikrofonen inte fungerar i en specifik app

1. Gå till Inställningar > Integritet > Mikrofon.

2. Se till att appen är aktiverad.

3. Om appen inte har rätt att komma åt mikrofonen eller om appen inte är listad, kontakta utvecklaren av appen.

Om du fortfarande inte hör din röst tydligt kontaktar du Apple-supporten.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.