Så här använder Apple din betalningsinformation

Läs mer om hur Apple använder dina betalningsuppgifter.

Ditt Apple-ID är det konto du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du vill handla i iTunes Store, Apple Books Store, App Store, appar från tredje part med mera, behöver du meddela oss din valda betalningsmetod Apple använder denna betalningsmetod varje gång du vill göra ett köp. Du kan även använda den för att snabbt ställa in Apple Pay så att du kan köpa fysiska varor och tjänster i appar, butiker och på webbplatser.

I vissa fall kan Apple använda din betalningsinformation för att hjälpa dig att verifiera din identitet.1 Du kan behöva verifiera dina betalningsuppgifter för att nollställa lösenordet för Apple-ID, ställa in Familjedelning, skapa ett barnkonto eller för att börja handla från en ny enhet.

När du ställer in din betalningsmetod

När du ställer in betalningsmetoden kontrollerar du att all din kontoinformation, som namn, faktureringsadress och telefonnummer, stämmer överens med uppgifterna om kreditkortet hos din bank. När du har lagt till din information gör Apple en temporär reservation på betalningsmetoden för att bekräfta att den är giltig. Använder du ett kreditkort måste det vara aktivt och giltigt.

När du behöver verifiera din identitet

Du kan använda din betalningsmetod för att verifiera din identitet# Det kan även hjälpa till att verifiera din identitet och förkorta återställningstiden om du försöker Det kan även hjälpa till att verifiera din identitet och förkorta återställningstiden om du försöker återfå åtkomst till ditt Apple-ID

Kontrollera att du anger samma kortinformation som du använder för köp i iTunes Store, Apple Books Store, App Store och iCloud. Apple kan lägga en temporär reservation på din betalningsmetod för att bekräfta dina uppgifter.

Om temporär auktorisation

Betalkortsreservationer kan visas som debiteringar, men tas bort av din kortutfärdare efter en kort tid. Om du har ställt in ett nytt kort ändrat betalningsinformation eller genomfört ett köp kan Apple lägga en temporär betalningsreservation på kortet eller be dig att verifiera dina kortuppgifter. Kontakta din bank om du har frågor angående hur ditt kort hanterar reservationer.

Om ditt auktorisationsförsök misslyckas

Om du anger korrekt betalningsinformation men ombeds ange rätt säkerhetsinformation igen kontaktar du din kortutfärdare. Din bank kan avvisa dina auktorisationsförsök.

1. Om din primära betalningsmetod för Apple-ID lades till genom Apple Pay är identitetsverifiering med din betalningsmetod inte tillgänglig.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.