Återfå ditt Apple-ID när du inte kan återställa ditt lösenord

Om du använder tvåfaktorsautentisering och inte kan logga in eller nollställa ditt lösenord kan du återfå åtkomst efter en vänteperiod.

Så här fungerar det

Kontoåterställning är en process för att återfå ditt Apple-ID-konto när du inte har tillräckligt med information för att återställa ditt lösenord. Av säkerhetsskäl kan det ta flera dagar eller mer innan du kan använda ditt konto igen.

Det snabbaste och enklaste sättet att nollställa ditt lösenord är från en Apple-enhet. Innan du startar kontoåterställningsperioden kan du försöka att nollställa ditt bortglömda lösenord på en enhet som du litar på. Du kan även låna en väns eller familjemedlems iPhone, iPad eller iPod touch och använda appen Hitta min iPhone till att nollställa lösenordet. Du kan till och med gå till en Apple Store-butik och be att få använda en enhet på plats.

Om du inte lyckas med någon av dessa metoder kan du gå till appleid.apple.com och välja Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord? Ange så mycket information som möjligt och påbörja sedan vänteperioden. Vi förstår att det är irriterande att vänta men det är viktigt för att skydda ditt konto och din information.

Vad händer sedan?

När du har begärt kontoåterställning får du ett e-postmeddelande med en bekräftelse på din begäran samt datum och tid för när du kan förvänta dig att få tillgång igen.

När vänteperioden är över skickar Apple ett SMS eller gör ett automatiskt telefonsamtal med instruktioner för att återfå tillgång till ditt konto. Följ anvisningarna för att omedelbart få tillgång till ditt Apple-ID igen.

Kontrollera statusen eller avbryt din begäran

• Du kan när som helst se hur lång tid som är kvar tills ditt konto är klart för återställning eller när det kommer mer information. Gå till iforgot.apple.com och ange ditt Apple-ID.
  • Om du kan lösenordet till ditt Apple-ID kan du i vissa fall förkorta väntetiden genom att ge kontokortsuppgifter. Om du får alternativet att bekräfta dina kontokortsuppgifter skickas en auktoriseringsbegäran till kortutfärdaren.*
  • Om du kommer ihåg dina uppgifter och kan logga in igen avbryts din vänteperiod automatiskt och du kan använda ditt Apple-ID direkt.

* Apple Pay fungerar inte som ett kontokort. Om du anger dina kontokortsuppgifter rätt och blir ombedd att ange din säkerhetsinformation på nytt ska du kontakta din kortutfärdare. Utfärdaren kan ha avvisat dina auktoriseringsförsök.

Få hjälp

• Om du behöver mer hjälp kan du kontakta Apple-supporten. Vi kan svara på frågor om kontoåterställningen men kan inte kontrollera din identitet eller påskynda processen på något sätt.
  • Har du glömt ditt Apple-ID-lösenord men använder inte tvåfaktorsautentisering? Läs om vad du kan göra.