Återfå ditt Apple-ID när du inte kan nollställa ditt lösenord

Om du använder tvåfaktorsautentisering och inte kan logga in eller nollställa ditt lösenord kan du återfå åtkomst efter en vänteperiod.

Så här fungerar det

Kontoåterställning är en process för att återfå ditt Apple-ID-konto när du inte har tillräckligt med information för att nollställa ditt lösenord. Av säkerhetsskäl kan det ta flera dagar eller mer innan du kan använda ditt konto igen.

Det snabbaste och enklaste sättet att nollställa ditt lösenord är från en Apple-enhet. Innan du startar kontoåterställningsperioden kan du försöka att nollställa ditt bortglömda lösenord på en enhet som du litar på. Eller så kan du låna en iPhone, iPad eller iPod touch från en vän eller familjemedlem och använda appen Apple-support för att nollställa ditt lösenord.

Om en vän eller familjemedlem inte kan hämta appen Apple-support kan du använda appen Hitta min iPhone på en enhet med iOS 9 iOS 12 för att nollställa lösenordet till ditt Apple-ID.

Om du inte lyckas med någon av dessa metoder kan du gå till appleid.apple.com och välja ”Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord?”. Ange så mycket information som möjligt och påbörja sedan vänteperioden. Vi förstår att det är irriterande att vänta men det är viktigt för att skydda ditt konto och din information.

Appen Apple-support finns bara i vissa länder, regioner och på vissa språk och finns inte för iOS 9 eller iOS 10. Om du inte kan hämta appen Apple-support kan du ändå nollställa ditt lösenord och återfå åtkomst till ditt konto genom att göra en kontoåterställning.

Vad händer sedan?

När du har begärt kontoåterställning får du ett e-postmeddelande med en bekräftelse på din begäran samt datum och tid för när du kan förvänta dig att få tillgång igen.

När vänteperioden är över skickar Apple ett SMS eller gör ett automatiskt telefonsamtal med instruktioner för att återfå tillgång till ditt konto. Följ anvisningarna för att omedelbart få tillgång till ditt Apple-ID igen.

Kontrollera statusen eller avbryt din begäran

• Du kan när som helst se hur lång tid som är kvar tills ditt konto är klart för återställning eller när det kommer mer information. Gå till iforgot.apple.com och ange ditt Apple-ID.
  • Om du kan lösenordet till ditt Apple-ID kan du i vissa fall förkorta väntetiden genom att ge kontokortsuppgifter. Om du får alternativet att bekräfta dina kontokortsuppgifter skickas en auktoriseringsbegäran till kortutfärdaren.*
  • Om du kommer ihåg dina uppgifter och kan logga in igen avbryts din vänteperiod automatiskt och du kan använda ditt Apple-ID direkt.

* Apple Pay fungerar inte som ett kontokort. Om du anger dina kontokortsuppgifter rätt och blir ombedd att ange din säkerhetsinformation på nytt ska du kontakta din kortutfärdare. Utfärdaren kan ha avvisat dina auktoriseringsförsök.

Få hjälp

• Om du behöver mer hjälp kan du kontakta Apple-supporten. Vi kan svara på frågor om kontoåterställningen men kan inte kontrollera din identitet eller påskynda processen på något sätt.
  • Har du glömt ditt Apple-ID-lösenord men använder inte tvåfaktorsautentisering? Läs om vad du kan göra.