iPhone 12 och senare: Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation

Du kan bli ombedd att använda testpaket för Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation för att identifiera orsaken till ett problem på en iPhone som du felsöker. Ett felsökningspaket består av flera felsökningstester. När du kör felsökningspaketen kan det hjälpa dig att identifiera problem, undersöka om en del behöver bytas ut eller verifiera att en reparation har slutförts.

För att få tillgång till testpaketen behöver du en andra separat enhet med webbläsare och internetanslutning. Den andra enheten fungerar som en felsökningskonsol där du anger serienumret på den enhet som du utför service på.

Du väljer det rekommenderade felsökningspaketet och när det är klart visas resultaten på felsökningskonsolen. Gå igenom resultaten för att identifiera orsaken till problemet på iPhone-enheten.

Så här kör du Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation på en iPhone

Krav

Om du vill använda Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation för att testa en iPhone behöver du:

• En iPhone 12 eller senare som kan startas med iOS. Om det inte går att slå på eller starta den iPhone du felsöker läser du i felsökning av problem med batteri och laddning.

• Viktigt! Den iPhone som du testar måste ha iOS 17 eller senare för att kunna köra Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation. Betaversioner av iOS stöds inte. Instruktioner för hur du uppdaterar iPhone finns i Uppdatera din iPhone eller iPad. Se till att iPhone-enheten har uppdaterats innan du fortsätter.

• Identifiera din iPhone-modell

• En andra enhet, till exempel en Mac, en PC, en iPad eller en annan iPhone för åtkomst till webbplatsen och felsökningskonsolen för Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation. Felsökningskonsolen stöds på följande sekundära enheter:

• En iPhone med iOS 13 eller senare eller en iPad med iPadOS 13 eller senare med Safari

• En Mac med macOS Catalina 10.15 eller senare med Safari

• En pc med Chrome 55 eller senare, Firefox 59 eller senare eller Microsoft Edge 12 eller senare

• En Wi-Fi-internetanslutning på den iPhone som ska testas

• Obs! Den iPhone som ska testas stöder endast Wi-Fi-anslutning i felsökningsläge. Mobilnätsanslutning stöds inte.

• En Wi-Fi-anslutning, mobilnätsanslutning eller trådbunden internetanslutning på den andra enheten

Förbered den iPhone som du ska testa

1. Om du kan installera senaste iOS uppdaterar du din iPhone innan du fortsätter.

2. Stäng av den iPhone som ska testas.

3. Koppla bort alla tillbehör från iPhone.

Starta Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation på den andra enheten

1. På den andra enheten går du till https://getsupport.apple.com/self-service-diagnostics.

2. Klicka eller tryck på Fortsätt på sidan Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation.

3. Välj iPhone.

Gå till felsökningsläget på den iPhone som du testar

1. Stäng av iPhone-enheten:

1. Tryck och håll ned sidoknappen och någon av volymknapparna samtidigt tills reglagen visas och dra sedan i avstängningsreglaget.

2. Vänta i 30 sekunder tills enheten stängs av.

iPhone med pilar som pekar på volym- och sidoknapparna
  2. Håll volymhöjnings- och volymsänkningsknapparna intryckta samtidigt.

iPhone med pilar som pekar på volymknapparna
  3. Samtidigt som du håller ned knapparna ansluter du din iPhone till en strömadapter på 20 W eller högre eller direkt till en dator som är påslagen och ansluten till ett eluttag. Hubbar, skärmar och andra indirekta anslutningar stöds inte.

4. Släpp knapparna när Apple-logotypen visas.

5. När meddelandet ”Via Diagnos kan Apple detektera potentiella fel i maskinvaran och programvaran för den här enheten” visas, är iPhone i felsökningsläge.

Skärmen för felsökningsläge på iPhone

Registrera dig för och starta en felsökningssession

1. På sidan Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation på den andra enheten anger du serienumret för den iPhone du testar.

• Obs! Du kan hitta serienumret för den iPhone du testar genom att trycka på informationssymbolen i det nedre högra hörnet av felsökningsskärmen.

2. Klicka eller tryck på Starta session på sidan Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation på den andra enheten. Klicka eller tryck på Försök igen om det inte går att registrera iPhone för en felsökningssession.

3. Tryck på Starta session på felsökningsskärmen på den iPhone du testar.

4. När du har registrerat din iPhone väljer du ett felsökningstestpaket.

5. Följ instruktionerna och visa felsökningsresultaten på den andra enheten.

Tillgängliga testpaket för felsökning

Mobil resursinspektör (MRI)

Det här felsökningspaketet är ett första utvärderingsverktyg som kontrollerar enhetens mjukvaruversion och validerar förekomsten av hårdvarukomponenter.

Skärmens pixelavvikelser

Det här paketet visar en serie färger och mönster som hjälper till vid identifiering av pixelavvikelser och skräp.

Multi-Touch

Det här paketet hjälper dig att identifiera områden på bildskärmspanelen som har responsiva och icke-responsiva pekpixlar.

Kamerans bildkvalitet

Det här paketet hjälper till med att identifiera problem med den främre eller bakre kamerans bildkvalitet.

Face ID

Det här paketet utför en kontroll av sensorerna för Face ID.

Ljud för självbetjäningsreparation

För iPhone 15 och iPhone 15 Plus

Spelar upp en rad signaler genom de inbyggda högtalarna och ber dig att verifiera att du hör dem och att de inte har förvrängts. Sedan blir du ombedd att spela in ett kort ljudklipp för att bekräfta att varje mikrofon kan detektera ljud. Kör det här testpaketet i en tyst miljö för bästa resultat.

Varning! Felsökningspaketet Ljud för självbetjäningsreparation spelar upp höga testtoner via högtalarna. Tänk på omgivningen när du kör det här testpaketet.

Ljudutgång

För alla andra iPhone-modeller som stöds

Det här paketet spelar upp ett antal ackordtoner via de inbyggda högtalarna och uppmanar dig att verifiera att tonerna som högtalarna spelade hördes och inte var förvrängda. Kör det här testpaketet i en tyst miljö för bästa resultat.

Varning! Felsökningspaketet för ljudutgång spelar upp höga testtoner genom högtalarna. Tänk på omgivningen när du kör det här testpaketet.