Använda din HomePod eller HomePod mini som Intercom

Med Intercom kan du skicka och ta emot meddelanden från en HomePod eller HomePod mini till en annan, eller med en iPhone, iPad, Apple Watch och CarPlay.

Ställa in Intercom

Om du vill använda Intercom uppdaterar du din HomePod- eller HomePod mini-högtalare till den senaste mjukvaran. Kontrollera sedan att alla enheter som du vill skicka och ta emot Intercom-meddelanden från, din iPhone, iPad eller Apple Watch, är uppdaterade. När du har uppdaterat aktiveras Intercom automatiskt.

Hantera dina inställningar

Om du vill välja när din enhet ska ta emot Intercom-notiser väljer du vilka medlemmar i hemmet som har tillgång till Intercom och väljer vilka HomePod-högtalare som använder Intercom.

1. Öppna appen Hem på din iPhone eller iPad.

2. Tryck på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild och välj HeminställningarIngen bildtext för denna bild.

3. Tryck på Intercom. Välj Intercom-inställningar.

ios-16-iphone-14-pro-home-home-settings-homepod-intercom
  4. Tryck på Tillbaka och sedan på Klar.

Skicka ett Intercom-meddelande

Du kan använda Siri eller appen Hem för att skicka ett Intercom-meddelande. Du kan även skicka och ta emot Intercom-meddelanden med dina AirPods eller kompatibla Beats-hörlurar Intercom-meddelanden skickas till alla HomePod-högtalare i hemmet och varje enhet som har aktiverat Intercom-notiser.

Om du ställer in röstigenkänning på HomePodkommer Intercom-meddelanden som du skickar med HomePod inte till din iPhone, iPad eller Apple Watch.

Fråga Siri

Använda Siri på HomePod , iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods eller CarPlay för att skicka ett Intercom-meddelande.

• ”Hej Siri, snabbtelefon: Det är dags att vakna.”

• ”Hej Siri, fråga alla: Har hunden fått mat?”

Om du vill skicka ett meddelande till en HomePod i ett specifikt rum eller en zon, säger du något i stil med:

• ”Hej Siri, meddela på övervåningen: Filmen börjar.”

• ”Hej Siri, fråga köket: Vad blir det till frukost?”

Använda appen Hem

1. Öppna appen Hem på din iPhone eller iPad.

2. Tryck på Intercom-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Säg ditt Intercom-meddelande. Prova något i stil med ”Berätta för alla att våra grannar kommer över”. Om du vill skicka ett meddelande till en HomePod i ett specifikt rum eller en zon, säger du något i stil med ”Fråga på nedervåningen: Har någon sett mina nycklar?”.

4. När du är klar med inspelningen trycker du på KlarIngen bildtext för denna bild.

iOS-skärmavbild som visar inspelningsskärmen för Intercom-meddelande.

Svara på ett Intercom-meddelande

När din HomePod eller enhet har tagit emot ett Intercom-meddelande kan du svara. Om meddelandet delades med alla i ditt hem skickas svaret till alla HomePod-högtalare och enheter i ditt hem som har notiser aktiverat. Om meddelandet skickades till ditt specifika rum skickas svaret endast till den HomePod eller enhet som skickade det ursprungliga meddelandet.

Du kan svara något i stil med:

• ”Hej Siri, svara: Jag kommer strax.”

• ”Hej Siri, svara: Jag matade hunden i morse.”

Om du vill att ditt svar endast ska skickas till vissa HomePod-högtalare kan du namnge dem i ditt svar. Prova något i stil med:

• ”Hej Siri, svara till vardagsrummet: Vilken film tittar du på?”

• ”Hej Siri, svara på nedervåningen: Jag är där om 5 minuter.”

Om du ställer in röstigenkänning på HomePodkommer Intercom-meddelanden som du skickar med HomePod inte till din iPhone, iPad eller Apple Watch.

Göra mer med en HomePod och HomePod mini