Ställa in röstigenkänning på HomePod eller HomePod mini

Siri på HomePod och HomePod mini kan känna igen flera röster, så att alla i familjen kan få tillgång till anpassad musik och andra medier. Och du kan göra ännu mer när du aktiverar Personliga funktioner, som att skicka meddelanden och ringa samtal.

Ställa in röstigenkänning

Ställa in Personliga funktioner

Om Siri inte känner igen dig

Innan du börjar

Så här fungerar det

• När du ställer in röstigenkänning på HomePod kan Siri känna igen flera röster, så att alla som du bjuder in till ditt hem i appen Hem kan få tillgång till anpassad musik och medier.

• När du ställer in Personliga funktioner med röstigenkänning på HomePod kan du göra ännu mer, som att skicka och läsa meddelanden, kolla kalendern, ringa samtal med mera.

• Röstigenkänning har stöd för upp till sex användare i ett delat hem i appen Hem. Om det finns fler gäster kan de fortfarande använda Siri på HomePod för att spela musik, ställa in timer och alarm eller fråga Siri om vädret, nyheter och annat. Om gästerna använder Siri för att spela musik spelar Siri upp musik från den primära användarens konto och den personens smakprofil påverkas inte.

Ställa in röstigenkänning

Gör så här för att ge Siri ditt namn och tillgång till ditt Apple Music-konto, ditt musikbibliotek, dina spellistor och andra strömningstjänster, använda Hitta och styra säkra tillbehör från HomePod:

• Gå till Inställningar > Siri och sökning. Aktivera Lyssna efter ”Siri” eller ”Hej Siri”.*

• Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud. Aktivera sedan iCloud för Siri under Appar som använder iCloud.

• Gå till Inställningar > [ditt namn] > Hitta och aktivera Dela min platsinfo. Ställ in Min plats till Denna enhet.

• Öppna appen Hem, tryck på knappen Mer och välj sedan Heminställningar. Tryck på din användarprofil under Personer och aktivera Känn igen min röst.

Du kan anpassa din upplevelse ännu mer genom att aktivera Uppdatera lyssningshistorik för att lägga till musiken du spelar på enheter hemma i din smakprofil i Apple Music. Då kan Siri föreslå och spela låtar som du kommer att gilla.

Ställa in Personliga funktioner

När du har ställt in röstigenkänning kan du även aktivera Personliga funktioner. Personliga funktioner är röstkommandon som använder information från vissa appar på din iPhone eller iPad, däribland Meddelanden, Påminnelser, Kontakter, Kalender, Anteckningar och från andra appar som du har installerat och som fungerar med Siri. Med Personliga funktioner kan du använda HomePod för att skicka och läsa meddelanden, ringa telefonsamtal, kolla kalendern, lägga till påminnelser, skapa anteckningar och köra Siri-genvägar på din iPhone eller iPad.

Om du har fler än en HomePod i ditt hem kan du aktivera eller inaktivera Personliga funktioner för varje HomePod. HomePod-enheten kan kräva autentisering för vissa förfrågningar och skickar en notis till din iPhone för att autentisera uppgiften.

Så här ställer du in Personliga funktioner

Om Siri inte känner igen dig

Siri kanske frågar dig vem du är då och då. Du kan svara med ditt namn eller till och med börja en förfrågan genom att få Siris uppmärksamhet och säga ”Detta är [ditt namn]” eller ”Vem är jag?” Om Siri kallar dig fel namn säger du ”Nej, det är [ditt namn]”. Siri ringer dig med det namn som du har angett i ditt Mitt kort. Om du har samma namn som någon annan som använder din HomePod kan du ändra namnet i ditt Mitt kort till ett smeknamn.

Om Siri inte känner igen dig efter installationen provar du följande steg. Efter varje steg kontrollerar du om Siri känner igen dig.

1. Se till att du har aktiverat iCloud för Siri på din iPhone eller iPad.

2. Nollställ Känn igen min röst. I appen Hem trycker du på Mer-knappen och trycker sedan på Heminställningar. Tryck på ditt namn under Personer, inaktivera sedan Känn igen min röst och aktivera det på nytt. Vänta några minuter innan du provar Siri igen.

3. Starta om den iPhone eller iPad som du använder med Siri.

4. Starta om din HomePod eller HomePod mini.

5. På din iPhone eller iPad går du till Inställningar > Siri och sökning, inaktiverar Lyssna efter ”Siri” eller ”Hej Siri” och aktiverar det sedan igen och följer anvisningarna på skärmen för att lära Siri känna igen din röst.

6. På din iPhone eller iPad går du till Inställningar > Siri och sökning och kontrollerar att den är inställd på samma språk som din HomePod.

Om du har två Apple-ID:n i ditt hem som har Känn igen min röst inställt med samma röst, kan du behöva stänga av Känn igen min röst på ena kontot.

*Funktionerna i Siri kan variera beroende på land och region.