Batteri till iPhone SE (3:e generationen)

Innan du börjar

Varning

• Endast enskilda tekniker med kunskap om och erfarenhet av att reparera elektroniska enheter bör byta ut ett batteri. Felaktigt byte av batteri, felaktig hantering av delar eller underlåtenhet att följa gällande anvisningar medför risk för brand, personskada, dataförlust eller skada på enheten, delar eller annan egendom.

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 4,7-tums reparationsbricka

• Batteripress

• ESD-säkert rengöringsmedel

• ESD-säker pincett

• Etanoldukar eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Värmebeständiga handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Skyddsglasögon med sidoskärmar

• Sand

• Sandbehållare

Varning

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg följer du anvisningarna för att starta systemkonfigurationen.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen. Peta försiktigt bort de två fästflikarna från batteriets nedre del med den ESD-säkra pincetten.

2. Håll ned iPhone-enheten med en hand. Med den andra handen tar du tag i en fästflik och drar den långsamt mot iPhone-enhetens nedre del. När fästremsan dras ut, tar du tag i den närmare batteriet och fortsätter att dra tills du har fått bort hela remsan.

•  Var försiktig! Dra inte fästremsan mot delar eller skruvar.

• Viktigt! Om batteriets fästflik eller remsa går av och du fortfarande kan se den kan du försöka fiska upp den med fingrarna och upprepa steg 2. Om du inte kan se fliken eller remsan går du vidare till steg 3.

3. Upprepa steg 2 och ta bort den andra fästremsan från batteriets nedre del. Om du har tagit bort hela remsan går du vidare till steg 4.

• Viktigt! Om den andra fästfliken eller remsan går av och du fortfarande kan se den, kan du försöka fiska upp den med fingrarna och upprepa steg 2. Om du inte kan se fliken eller remsan går du vidare till steg 4.

4. Peta försiktigt bort de båda fästflikarna från batteriets övre del med den ESD-säkra pincetten.

• Obs! Fästfliken på batteriets övre del är perforerad på mitten. Fliken delas i två när du lyfter en sida.

•  Varning: Tänk på att inte skrapa eller punktera batteriet med pincetten.

5. Håll ned iPhone-enheten med en hand. Ta tag i en fästflik med den ESD-säkra pincetten och dra den långsamt uppåt. Vrid pincetten och snurra upp fästfliken på pincetten tills hela remsan är borta.

•  Var försiktig! Dra inte fästremsan mot delar eller skruvar.

• Viktigt! Om batteriets fästflik eller remsa går av och du fortfarande kan se den, kan du försöka fiska upp den med pincetten och upprepa steg 5. Om du inte kan se fliken eller remsan går du vidare till steg 6.

6. Upprepa steg 5 och ta bort resterna av fästremsan från batteriets övre del. Om du har tagit bort hela remsan går du vidare till steg 7.

• Viktigt! Om batteriets fästflik eller remsa går av och du fortfarande kan se den, kan du försöka fiska upp den med pincetten och upprepa steg 5. Om du inte kan se fliken eller remsan går du vidare till steg 7.

7. Om alla fyra fästremsor är helt borttagna går du vidare till steg 9. Om minst en remsa har tagits bort helt fortsätter du till steg 8.

•  Varning! Om alla fyra remsor är trasiga och inte går att fiska upp ska du inte bända bort batteriet med våld. Avbryt reparationen. Du hittar servicealternativ på support.apple.com/sv-se/repair.

•  Var försiktig: Se till att inte skada flexkablarna när du använder det svarta petverktyget för att ta ur batteriet från höljet. Se till att inte skrapa, repa, slita i eller på annat sätt skada polyesterfilmen eller andra områden (1). Byt ut iPhone-enheten om skada uppstår.

8. För in den platta delen av det svarta petverktyget endast i en av infogningspunkterna markerade med en pil (2). Tänk på att sätta i petverktyget i en punkt där batteriremsan har tagits bort helt. Sätt inte i petverktyget i en punkt där batterifliken eller remsan är trasig.

9. Vinkla upp batteriet tillräckligt mycket med det svarta petverktyget så att du kan ta tag i det underifrån.

•  Var försiktig! För att undvika skador ska du inte trycka det svarta petverktyget mot kanten av höljet.

10. Ta bort batteriet från höljet. Se sedan efter om höljet har skadats. Byt ut iPhone om höljet är skadat.

Återmontering

1. Använd etanol- eller isopropylalkoholservetter på området som visas i grönt för att ta bort alla limrester på höljet.

•  Var försiktig! Använd inte etanoldukar eller isopropylalkoholdukar på området som visas i rött. Etanol eller isopropylalkohol kan skada polyesterfilmen och enheten för trådlös laddning.

•  Varning: Se efter om det finns lösa skruvar eller extraskruvar och små delar kvar i höljet, vilket skulle kunna skada batteriet och orsaka säkerhetsproblem.

2. Dra bort det rosa släppskiktet på det nya batteriets undersida.

3. Lägg batteriets högra kant i höljet. Tryck änden på batteriets flexkabel mot kontakten.

•  Var försiktig! Att tillfälligt ansluta batteriets flexkabel förhindrar kabelskador och säkerställer att batteriet är rätt placerat.

4. Vinkla ned batteriets vänstra sida.

5. Reparationsbrickan har ett fack i mitten. Placera reparationsbrickan och höljet i batteripressen med facket över stiftet som på bilden.

6. Fäll ned den röda spaken längst upp på batteripressen så att rullen sänks mot batteriet.

7. Dra reparationsbrickan fram och tillbaka genom batteripressen tre gånger för att fästa batteriet på höljet.

8. Fäll upp den röda spaken.

9. Ta bort reparationsbrickan från batteripressen.

10. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på batteriets böjliga kabel från kontakten.

•  Var försiktig! Låt batteriets flexkabel vara frånkopplad tills enheten ska återmonteras.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Varning

Skaka iPhone-enheten försiktigt. Om batteriet är löst tar du bort skärmen, upprepar steg 5 till steg 10 för att återinstallera batteriet och monterar sedan tillbaka skärmen. Om batteriet fortfarande är löst slutför du återmontering med ett annat nytt batteri.

Viktigt

Ett nytt batteri är inte laddat. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg laddar du enheten i några minuter.

Var försiktig

• Starta Systemkonfiguration när du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg genom att försätta enheten i diagnostikläge. Tryck på Börja session och följ uppmaningarna på skärmen.

• Du har ett försök att slutföra systemkonfiguration. Om försöket avbryts eller stöter på ett fel kommer enheten att visa ett meddelande som uppmanar dig att kontakta teamet för självbetjäningsreparation för hjälp.