iPhone SE (3:e generationen) Taptic Engine

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Micro stix-bit

• Nylonpetverktyg (svart)

• Superskruvbit

• Vridmomentnyckel (svart, 0,35 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grön, 0,45 kgf cm)

Borttagning

1. Ta bort trilobe-skruven från Taptic Engine -kontakthöljet med en vridmomentnyckel och Micro stix-biten. Lägg skruven åt sidan.

2. Ta bort de två stjärnskruvarna från Taptic Engine -kontakthöljet med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruvarna åt sidan.

3. Ta bort Taptic Engine -kontakthöljet och spara det till återmonteringen.

4. Ta bort stjärnskruven från Taptic Engine med en vridmomentnyckel och JCIS-biten . Lägg skruven åt sidan.

5. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort jordningsklämman. Spara jordningsklämman till återmonteringen.

6. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort den övre änden på wifi-antennen från den övre kontakten.

7. Ta försiktigt tag i wifi-antennen som på bilden för att komma åt superskruven som sitter under den. Ta bort superskruven från Taptic Engine med en vridmomentnyckel och superskruvbiten . Lägg skruven åt sidan.

8. Den nedre änden av wifi-antennen (1) sitter fast i den nedre antennflexkabeln. Tryck och håll ned den nedre flexantennkabeln med det svarta petverktyget (2). Lyft samtidigt bort änden på wifi-antennen från kontakten med den ESD-säkra pincetten och flytta försiktigt antennen till höger (3).

•  Var försiktig! Böj inte wifi-antennen mer än 90 grader för att undvika skador.

9. Flexkabeln till Taptic Engine  ligger under den nedre antennflexkabeln. Använd det svarta petverktyget och lyft försiktigt bort änden på den nedre antennflexkabeln från den övre Taptic Engine -flexkabeln.

•  Var försiktig! Böj inte den nedre antennflexkabeln mer än 60 grader för att undvika skador.

10. Använd det svarta petverktyget och lyft försiktigt bort änden på Taptic Engine -flexkabeln från Taptic Engine -/dockkontakten.

•  Var försiktig! Det är bara den nedre delen av Taptic Engine -/dock-kontakten som är ansluten till höljet. Rör inte kontakten för mycket för att undvika att den lossnar eller skadas.

11. Vinkla upp höger sida av Taptic Engine  (1) och skjut den åt höger för att ta bort den från höljet (2).

Återmontering

1. Skjut in vänster sida av Taptic Engine  i höljet (1) och sänk ned Taptic Engine  på plats (2).

2. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i jordningsklämman som på bilden och sätta tillbaka den i höljet. Byt ut jordningsklämman mot en ny om den är trasig eller böjd.

3. Skruva i en ny stjärnskruv (923-04090) med den gröna vridmomentnyckeln och JCIS-biten i Taptic Engine .

4. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och superskruvbiten för att skruva i en ny superskruv (923-01994) i Taptic Engine .

• Viktigt! Se till att superskruven sitter under wifi-antennen.

5. Kontrollera att Taptic Engine -/dock-kontakten är ordentligt ansluten till koaxialkontakten på höljet.

6. Tryck änden på Taptic Engine -flexkabeln mot Taptic Engine -/dockkontakten.

7. Sätt fast änden på den nedre antennflexkabeln på den övre delen av Taptic Engine -flexkabeln.

8. Tryck den nedre änden av wifi-antennen mot ovandelen av den nedre antennflexkabeln.

9. Tryck den övre änden av wifi-antennen mot den övre kontakten.

10. Placera Taptic Engine -kontakthöljet i höljet.

11. Skruva i två nya stjärnskruvar (923-01996) (1) (923-01995) (2) i Taptic Engines  kontakthölje med den gröna vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

12. Skruva i en ny trilobe-skruv (923-01993) i Taptic Engine -kontaktens hölje med den svarta vridmomentnyckeln och Micro stix-biten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: