Fläkt för iMac (24 tum, M1, 2021, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 2,5 mm sexkantshylsmejsel

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkilar

• Torx T3-skruvmejsel

Borttagning

1. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort T3-skruven (923-05558) från fläkten (1).

2. Använd sedan sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att ta bort sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm (923-05573) från moderkortet (2).

3. Placera höljet med baksidan nedåt och övre sidan närmast dig.

4. Använd en ESD-säker pincett för att dra bort polyesterfilmen på fläktens flexkabel.

5. Använd det svarta petverktyget för att fälla upp låsspärren i änden på fläktens flexkabelkontakter till ljudkortet.

6. Sära på spetsarna på den ESD-säkra pincetten och för in ena spetsen under fläktflexkabeln. För sedan försiktigt in spetsen på den ESD-säkra pincetten mot fläkten för att lossa på fästmaterialet mellan fläktflexkabeln och moderkortet.

•  Var försiktigt: Rör inte någon av de små delarna på moderkortet. Håll pincetten parallellt med moderkortets yta för att förhindra skada.

7. Placera det svarta petverktyget under flexkabeln till fläkten. Dra sedan ut flexkabeln till fläkten ur kontakten.

•  Var försiktig: Varken böj eller vrid fläktflexkabeln.

8. Ställ höljet upprätt.

9. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att ta bort de nio sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm från moderkortet.

• (1–5): (923-05573)

• (6–9): (923-05556)

10. Vinkla moderkortet något bort från höljet enligt bild (1). Skjut sedan ut fläktens kant under moderkortet för att ta bort fläkten från höljet (2).

•  Var försiktig: Böj inte moderkortet när du vinklar det.

Återmontering

1. Vinkla moderkortet lätt framåt (1). Skjut sedan fläktens kant under moderkortet (2). Se till att skruvhålen i fläkten och moderkortet är i linje med skruvhålen i höljet.

2. Skjut in änden av flexkabeln till fläkten i kontakten. Fäll sedan ned låsspärren.

3. Tryck på polyesterfilmen över änden på fläktflexkabeln.

4. Tryck på fläktflexkabeln för att fästa den vid moderkortet.

• Viktigt: Om du installerar en ny fläkt ska du först ansluta fläktflexkabeln till moderkortet. Ta sedan bort släppskikten från fläktflexkabeln och tryck på flexkabeln för att fästa den vid moderkortet.

5. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka T3-skruvarna (923-05558) i fläkten.

6. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att sätta tillbaka de tio sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm på moderkortet.

• (1–6): (923-05573)

• (7–10): (923-05556)

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: