Flexkabel till ljudkort för iMac (24 tum, M1, 2021, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkilar

Borttagning

1. Använd den platta delen på det svarta petverktyget och håll ned knappen PUSH på flexkabeln till ljudkortets ZIF-kontakt på moderkortet. Skjut sedan änden på flexkabeln till ljudkortet ut ur kontakten.

2. Dra bort flexkabeln till ljudkortet från höljet (1) för att komma åt ZIF-kontakten nära höljets kant.

3. Använd den platta delen på det svarta petverktyget och håll ned knappen PUSH på ljudkortets ZIF-kontakt (2) på höljet. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i änden på flexkabeln och dra ut den från kontakten (3).

Återmontering

1. Placera den nya flexkabeln till ljudkortet i höljet.

2. Använd den platta delen på det svarta petverktyget och håll ned knappen PUSH på flexkabeln till ljudkortets ZIF-kontakt på höljet. Använd sedan en ESD-säker pincett för att föra in flexkabelns ände i kontakten.

3. Använd den platta delen på det svarta petverktyget till att trycka på knappen PUSH på flexkabeln till ljudkortets ZIF-kontakt på moderkortet. Skjut sedan in änden på flexkabeln i kontakten.

4. Ta bort den självhäftande baksidan från flexkabeln till ljudkortet. Tryck sedan längst med flexkabeln till ljudkortet för att fästa det vid höljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: