Ljudkort för iMac (24 tum, M1, 2021, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 3,5 mm sexkantshylsmejsel

• EarPods med 3,5 mm-hörlursuttag

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkilar

• Torx T3-skruvmejsel

Viktigt

Flexkabeln till strömbrytaren ansluts till ljudkortet. Skada på flexkabeln till strömbrytaren kräver ett nytt hölje.

Borttagning

1. Dra delvis bort flexkabeln till ljudkortet (1) för att komma åt kontakten nära höljets kant.

2. Använd den platta delen på det svarta petverktyget och håll ned knappen PUSH på ljudkortets ZIF-kontakt (2). Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i änden på flexkabeln och dra ut den från kontakten (3).

3. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de övre tre T3-skruvarna (923-05574) och den nedre T3-skruven (923-05668) från wifi- och Bluetooth-antennen.

• Obs! Den nedre skruven har ett större skruvhuvud än de övre tre skruvarna.

4. Flytta försiktigt wifi- och Bluetooth-antennen åt sidan för att komma åt flexkabeln till strömbrytaren som är under.

5. Fäll upp låsspärren för kontakten till strömbrytarens flexkabel. Använd sedan en ESD-säker pincett för att dra ut änden av flexkabeln till strömbrytaren från kontakten på ljudkortet.

•  Var försiktig: Flexkabeln till strömbrytaren kan inte tas bort. Om flexkabeln är skadad måste du byta ut höljet.

6. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de övre tre T3-skruvarna (923-05670) och den nedre T3-skruven (923-05669) från ljudkortet.

7. Använd sexkantshylsmejseln på 3,5 mm för att ta bort sexkantshylsskruvarna på 3,5 mm (923-05671) från ljudkortet.

8. För in den platta änden på det svarta petverktyget under ljudkortet för att lossa fästmaterialen i de områden som visas (1, 2). Använd sedan en ESD-säker pincett för att försiktigt dra bort ljudkortet och ta bort det från höljet.

Återmontering

1. Rikta in skruvhålen i ljudkortet med skruvhålen i höljet.

2. Använd T3-skruvmejseln för att delvisa återinstallera de övre tre T3-skruvarna (923-05670) och den nedre T3-skruven (923-05669) in i ljudkortet.

3. Använd sexkantshylsmejseln på 3,5 mm för att delvis sätta tillbaka sexkantshylsskruven på 3,5 mm (923-05671).

4. Koppla in EarPods i uttaget för 3,5 mm-hörlurar för att säkerställa att ljudkortet är justerat. Justera inriktningen på ljudkortet tills kabeln är lätt att koppla in och ta bort.

5. Använd T3-skruvmejseln för att helt sätta tillbaka T3-skruvarna. Använd sedan sexkantshylsmejseln på 3,5 mm för att helt sätta tillbaka sexkantshylsskruven på 3,5 mm.

6. Koppla ur EarPods.

7. Fäst den övre delen av ljudkortet på höljet igen.

• Obs! Om du installerar en bytesdel tar du bort fästmaterialet från den övre delen på ljudkortet och fäster det sedan på höljet.

8. Skjut in änden av flexkabeln till ljudkortet i ZIF-kontakten.

•  Var försiktig: Se till att flexkabeln till ljudkortet har förts in helt i ZIF-kontakten. En flexkabel som inte är helt ansluten kan göra att datorn inte startar.

9. För in änden av kabeln till strömbrytaren i kontakten till ljudkortet. Fäll sedan ned låsspärren.

10. Placera wifi- och Bluetooth-antennen i höljet.

11. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de övre tre T3-skruvarna (923-05574) och den nedre T3-skruven (923-05668) i wifi- och Bluetooth-antennen.

• Viktigt: Sätt tillbaka T3-skruven med det större skruvhuvudet i det nedre skruvhålet på wifi- och Bluetooth-antennen.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: