Moderkort till Studio Display

Innan du börjar

Fara

Se till att strömsladden inte är ansluten till ett eluttag.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm)

• Inriktningsstift (2 mm)

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkil för vinklingsbart stativ

• Stödkil för vinklings- och höjdjusterbart stativ

• Torx T6-bit

• Torx T6-skruvmejsel

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. Du behöver följande för att utföra systemkonfiguration:

• Den senaste versionen av Apple Service Utility installerad på en Mac som kör macOS Sonoma (14.1 eller senare)

• Internetanslutning

• En usb-C-laddningskabel eller en usb-A till usb-C-kabel. Usb-C-kabeln måste ha stöd för både ström och data. Använd inte Thunderbolt 3-kablar.

Borttagning

Viktigt

Se till att stödkilen är mellan höljet och stativet för att hålla skärmen på plats.

1. Tryck på sidorna på ändarna av de fem kablarna och dra ut dem ur kontakterna (1).

2. Dra flikarna för att fälla upp låsspärren på de två flexkablarna (2). Skjut sedan ut änden av de två flexkablarna ur kontakten.

3. Använd en ESD-säker pincett för att dra bort polyesterfilmen på kontakterna till de tre låsspärrarna (3). Använd den platta änden av det svarta petverktyget för att fälla upp de tre låsspärrarna. Skjut sedan ut de tre flexkablarna ur kontakterna.

4. Använd den platta delen på det svarta petverktyget för att trycka och hålla ned knappen PUSH på ZIF-kontakten (zero-insertion force) (4) och använd en ESD-säker pincett för att skjuta ut flexkabelns ände ur kontakten.

5. Använd T6-skruvmejseln för att ta bort de fyra T6-skruvarna (923-07141) från samlingsskenan till moderkortet. Ta sedan bort samlingsskenan.

6. Använd T6-skruvmejseln för att ta bort de fem T6-skruvarna (923-07142) från moderkortet.

7. Flytta kablarna med det svarta petverktyget så att de inte är i vägen när du lyfter moderkortet ut ur höljet.

Återmontering

1. Installera de två inriktningsstiften på 2 mm enligt bilden.

2. Använd de två inriktningsstiften på 2 mm för att placera moderkortet i höljet och det svarta petverktyget för att flytta på kablarna så att de inte är i vägen.

3. Använd T6-skruvmejseln för att delvis sätta tillbaka de tre T6-skruvarna (923-07142) enligt bilden.

4. Sätt i Torx T6-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Ställ in vridmomentet på 0,4 Nm.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T6-biten för att helt sätta tillbaka de tre T6-skruvarna.

6. Ta bort de två inriktningsstiften på 2 mm. Använd T6-skruvmejseln för att delvis sätta tillbaka de tre T6-skruvarna (923-07142) enligt bilden.

7. Ha kvar Torx T6-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Se till att vridmomentet fortfarande är inställt på 0,4 Nm.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T6-biten för att helt sätta tillbaka de två T6-skruvarna.

9. Placera samlingsskenan till moderkortet på moderkortet och nätaggregatskortet. Använd T6-skruvmejseln för att delvis sätta tillbaka de fyra T6-skruvarna (923-07141).

• Viktigt: Se till att krokarna på samlingsskenan är i linje med skårorna på moderkortet.

10. Sätt i Torx T6-biten i vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 20,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och T6-biten för att helt sätta tillbaka de fyra T6-skruvarna.

11. Skjut in änden av ZIF-flexkabeln i kontakten (1). Kontrollera att kabeln är helt ansluten.

12. Skjut in ändarna på de tre flexkablarna till låsspärrarna i kontakterna (2). Använd sedan det svarta petverktyget för att fälla ned alla tre låsspärrar. Tryck på polyesterfilmflikarna för att fästa dem vid flexkablarna.

13. Skjut in ändarna på de två flexkablarna till låsspärrarna i kontakterna (3). Använd sedan det svarta petverktyget för att fälla ned låsspärrarna.

14. Skjut in ändarna på fem kablarna i kontakterna (4).

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

• Systemkonfiguration krävs om du har bytt ut moderkortet. Du kommer att inleda och slutföra systemkonfigurationen i slutet av återmonteringen av skärmen. Du behöver en separat Mac med Apple Service Utility installerat för att utföra Systemkonfiguration.

• Om du har bytt ut moderkortet visas en varning och ”support.apple.com/display/restore” på skärmen tills du har slutfört Systemkonfiguration.