Touch ID-kort till MacBook Air (M2, 2022)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Kaptontejp

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 2IP 44 mm halvmåneformad bit

• Torx T3 halvmåneformad bit

• Torx T3-skruvmejsel

• Justeringssats för Touch ID

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Viktigt

Det går inte att återanvända kylflänsen. Installera en ny kylfläns.

Borttagning

1. Öppna bildskärmen och ställ upp datorn på kant.

2. Tryck på Touch ID-knappen. Under återmonteringen ska du se till att den känns likadant när du trycker på den.

3. Stäng skärmen och placera datorn med skärmen nedåt.

4. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort T3-skruven (923-07277) från Touch ID-kortets kontakthölje.

5. Ta bort Touch ID-kortets kontakthölje och spara det till återmonteringen.

6. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på Touch ID-kortets flexkabel från kontakten (1).

7. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att försiktigt ta bort flexkabeln till Touch ID-kortet från det övre höljet (2).

8. Sätt i 2IP-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och 2IP-biten för att delvis skruva loss låsskruven i mitten med ett varv.

9. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de fyra T3-skruvarna (923-07546) (1) i hörnen från Touch ID-kortet.

10. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de två T3-skruvarna (923-07293) (2) i mitten från Touch ID-kortet.

11. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort Touch ID-kortets flexibla hölje. Spara det flexibla höljet till återmonteringen.

• Viktigt: Notera riktningen på Touch ID-kortets flexibla hölje till återmonteringen.

12. Öppna bildskärmen och ställ upp datorn på kant.

13. Stöd Touch ID-kortet när du för flexkabeln till Touch ID-kortet genom skåran enligt bilden. Ta bort Touch ID-kortet från tangentbordssidan av det övre höljet.

Återmontering

1. Ställ datorn på sidan med skärmen fortfarande öppen.

2. Placera två Y-formade justeringsverktyg i Touch ID-kortsöppningen i det övre höljet enligt bilden. Fäst de Y-formade verktygen i hörnkanterna med kaptontejp.

3. För Touch ID-flexkabeln genom skåran i det övre höljet. Placera sedan Touch ID-kortet i öppningen i övre höljet.

• Obs! Om du installerar ett nytt Touch ID-kort tar du bort skyddsfilmen från glasytan och Touch ID-kortets flexkabel.

4. Stäng skärmen. Se till att Touch ID-knappen hålls på plats av de Y-formade verktygen när du stänger skärmen. Placera datorn med skärmen nedåt.

5. Använd en ESD-säker pincett för att placera Touch ID-kortets flexibla hölje enligt bilden.

6. Sätt i Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att delvis skruva tillbaka den nedre T3-skruven (923-07546) (1) till vänster i Touch ID-kortet.

7. Håll kvar Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att skruva tillbaka den övre T3-skruven (923-07546) (2) till höger. Skruva sedan in T3-skruven nere till vänster helt.

8. Håll kvar Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att skruva tillbaka den nedre T3-skruven (923-07546) (3, 4) till höger och den övre till vänster enligt ordningen som visas.

9. Använd T3-skruvmejseln för att skruva tillbaka de två T3-skruvarna (923-07293) (5, 6) i mitten enligt ordningen som visas.

10. Öppna bildskärmen och ställ upp datorn på kant.

11. Ta bort kaptontejpen och de Y-formade justeringsverktygen.

12. Sätt i 2IP-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och 2IP-biten för att skruva åt eller lossa på låsskruven samtidigt som du trycker på Touch ID-knappen. Se till att den känns likadant som innan du tog bort den.

• Viktigt

• Om Touch ID-knappen känns för trög eller inte rör på sig har låsskruven dragits åt för hårt. Använd den blå vridmomentnyckeln och 2IP-biten för att lossa på låsskruven.

• Om Touch ID-knappen kan tryckas in men inte klickar har låsskruven skruvats in för löst. Använd den blå vridmomentnyckeln och 2IP-biten för att skruva åt låsskruven.

13. Stäng skärmen och placera datorn med skärmen nedåt.

14. Tryck änden på Touch ID-kortets flexkabel mot kontakten (1).

15. Använd det svarta petverktyget för att fästa flexkabeln till Touch ID-kortet till det övre höljet (2).

16. Placera Touch ID-kortets kontakthölje.

17. Sätt i Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att skruva tillbaka T3-skruven (923-07277) i Touch ID-kortets kontakthölje.

18. Installera en ny kylfläns.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.