Moderkort till MacBook Air (M2, 2022)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm)

• Antennverktyg

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T5-bit

Var försiktig

• För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Om du installerar ett nytt moderkort måste du också installera ett nytt Touch ID-kort.

Viktigt

Det går inte att återanvända kylflänsen. Ett nytt moderkort kommer med en ny kylfläns.

Borttagning

1. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort ändarna på de nio flexkablarna (1–9) från kontakterna.

2. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort ändarna på de två antennernas koaxialkablar från (10).

3. Sätt i Torx T5-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T5-biten för att ta bort de följande fem T5-skruvarna från moderkortet:

• En T5-skruv (923-07297) (1)

• En T5-skruv (923-07284) (2)

• Två T5-skruvar (923-07283) (3)

• En T5-skruv (923-07282) (4)

4. Använd den platta änden av det svarta petverktyget för att vinkla upp moderkortet från det nedre högra hörnet (1). Lyft sedan moderkortet mot dig för att ta bort det från det övre höljet (2). Flytta kablarna med det svarta petverktyget så att de inte är i vägen när du tar bort moderkortet (3).

Återmontering

1. Håll moderkortet i kanterna. Vinkla ned kanten på moderkortet närmast skärmens gångjärn (1). Vinkla sedan den nedre delen av moderkortet ned i det övre höljet.

•  Varning: Se till att inga kablar fastnar under moderkortet (2).

• Viktigt: Se till att skruvhålen på moderkortet är inriktade med skruvhålen på det övre höljet (3).

2. Sätt i Torx T5-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 10 Ncm.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T5-biten för att sätta tillbaka en T5-skruv (923-07297) (1) i moderkortet.

4. Håll kvar Torx T5-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 14,5 Ncm.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T5-biten för att sätta tillbaka de följande fyra T5-skruvarna i moderkortet:

• En T5-skruv (923-07284) (2)

• Två T5-skruvar (923-07283) (3)

• En T5-skruv (923-07282) (4)

6. Använd det svarta petverktyget eller den ESD-säkra pincetten för att placera ändarna av de två antennkoaxialkablarna över kontakterna. Använd sedan antennverktygets trubbiga ände för att trycka fast de två antennernas koaxialkablar i kontakterna.

7. Tryck ändarna på de nio flexkablarna (1–9) mot kontakterna.

•  Varning: Koppla inte in batteriets flexkabel (10) eftersom det kan skada moderkortet.

8. Om du har monterat ett nytt moderkort ska du montera ett nytt Touch ID-kort.

9. Installera en ny kylfläns.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.