Touch ID-kort till MacBook Pro (16 tum, 2021)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Kaptontejp

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T3-skruvmejsel

• Justeringssats för Touch ID

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Borttagning

1. Ta bort gummiskyddet från Touch ID-kortets flexibla hölje och spara det till återmonteringen.

2. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de fyra T3-skruvarna i ytterhörnen (923-06955) (1) och de två mittersta T3-skruvarna (923-06942) (2) från Touch ID-kortets flexibla hölje.

3. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort Touch ID-kortets flexibla hölje från det övre höljet. Spara höljet till återmonteringen.

4. Använd en ESD-säker pincett för att dra bort Touch ID-kortets flexkabel från det övre höljet.

5. Öppna skärmen till en 90-graders vinkel. Placera sedan datorn på bordet med tangentbordet uppåt som på bilden.

6. Stöd Touch ID-kortet när du för Touch ID-kabeln genom skåran i det övre höljet. Ta bort Touch ID-kortet från tangentbordssidan av det övre höljet.

• Viktigt

• Om Touch ID-kortet inte klickade ordentligt innan det togs bort eller om Touch ID-mellanlägget faller ner när du tar bort Touch ID-kortet, fortsätter du till steg 7 för att byta ut Touch ID-mellanlägget.

• Se till att arbetsytan är ren. Under Touch ID-kortet finns Touch ID-mellanlägget, som är en liten rund del. Om den faller ner är det lättare att hitta den på en ren yta.

• Om du använder det befintliga Touch ID-mellanlägget går du vidare till återmonteringssteg 1.

7. Placera datorn upprätt. Sära på spetsarna på den ESD-säkra pincetten och använd den ena spetsen för att ta bort mellanlägget från den cirkulära försänkningen under Touch ID-kortet.

• Obs! Det finns lite fästmaterial på mellanlägget och det kan fastna i det övre höljet.

Återmontering

1. Placera datorn upprätt med skärmen fortfarande öppen.

•  Var försiktig! Se till att du placerar datorn på en ren yta för att undvika att inre delar skadas.

2. Placera två Y-formade justeringsverktyg i Touch ID-öppningen i det övre höljet som på bilden. Fäst de Y-formade verktygen i hörnkanterna med kaptontejp.

• Viktigt: Se till att Touch ID-mellanlägget är inriktad med den försänkta cirkeln i det övre höljet. Om du byter ut Touch ID-mellanlägget följer du återmonteringsstegen 3 till 5. Om du använder det befintliga mellanlägget går du vidare till återmonteringssteg 6.

3. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort det mellanstora Touch ID-mellanlägget från paketet med mellanlägg.

• Obs! Mellanlägget är svart på den självhäftande sidan och silverfärgat på den motsatta sidan.

4. Rikta in Touch ID-mellanlägget i den försänkta cirkeln i det övre höljet med den självhäftande sidan nedåt.

5. Tryck försiktigt på Touch ID-mellanlägget för att fästa det vid det övre höljet.

6. Öppna skärmen till en 90-graders vinkel. Placera sedan datorn på bordet med skärmen nedåt.

7. För Touch ID-flexkabeln genom skåran i det övre höljet. Placera sedan Touch ID-kortet i öppningen i övre höljet.

8. Se till att Touch ID-knappen hålls på plats av de Y-formade verktygen när du stänger skärmen.

• Obs! Om du installerar ett nytt Touch ID-kort ska du ta bort skyddsfilmen från glasytan.

9. Placera datorn med skärmen nedåt. Placera sedan Touch ID-kortets flexibla hölje på det sätt som visas.

10. Använd T3-skruvmejseln till att sätta tillbaka de fyra yttre T3-skruvarna (923-06955) (1). Återmontera sedan delvis de två T3-mittskruvarna (923-06942) (2).

11. Placera datorn upprätt och ta bort de Y-formade justeringsverktygen.

12. Stäng skärmen och placera datorn med skärmen nedåt.

13. Använd T3-skruvmejseln till att sätta tillbaka de två mittersta T3-skruvarna.

14. Tryck på Touch ID-kortets flexkabel för att fästa det i det övre höljet.

15. Vänd det övre höljet upprätt.

16. Ta bort kaptontejpen och de Y-formade justeringsverktygen. Kontrollera sedan att Touch ID-knappen fortfarande klickar när du trycker på den.

• Viktigt

• Om Touch ID-knappen känns för lös eller inte klickar upprepar du borttagningsstegen 2 till 6. Upprepa sedan återmonteringsstegen 1 till 16 med ett större Touch ID-mellanlägg.

• Om Touch ID-knappen känns för styv eller inte rör sig upprepar du borttagningsstegen 2 till 6. Upprepa sedan återmonteringsstegen 1 till 16 med ett mindre Touch ID-mellanlägg.

17. Titta precis ovanför Touch ID-knappen. Utrymmet på varje sida ska vara lika stort och Touch ID-knappen ska vara i linje med funktionstangenterna. Om utrymmet runt sidorna inte är jämnt upprepar du återmonteringssteg 2 till 16.

18. Stäng skärmen och placera datorn med skärmen nedåt.

19. Sätt tillbaka gummiskyddet över Touch ID-kortets flexibla hölje.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.