Batteri till iPhone 14 Pro

Innan du börjar

Varning

• Endast enskilda tekniker med kunskap om och erfarenhet av att reparera elektroniska enheter bör byta ut ett batteri. Felaktigt byte av batteri, felaktig hantering av delar eller underlåtenhet att följa gällande anvisningar medför risk för brand, personskada, dataförlust eller skada på enheten, delar eller annan egendom.

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• Batteripress

• ESD-säkert rengöringsmedel

• ESD-säker pincett

• Etanoldukar eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Värmebeständiga handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Skyddsglasögon med sidoskärmar

• Sand

• Sandbehållare

Var försiktig

Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller nära delar.

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg följer du anvisningarna för att starta systemkonfigurationen.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i batteriets fästflik nere till vänster. Dra försiktigt bort fästfliken från batteriet.

• Obs! Batteriet har tre fästflikar.

•  Varning! Tänk på att inte skrapa eller punktera batteriet med pincetten.

3. Håll ned iPhone-enheten. Fortsätt att dra av fästfliken från batteriet med en ESD-säker pincett.

• Viktigt! Dra av fästfliken helt från batteriet innan du virar den runt pincetten.

4. Håll pincetten nära och parallellt med batteriet och vrid runt tills du ser vita limremsor på pincetten.

• Viktigt! Dra inte upp pincetten förrän det vita fästmaterialet har virats runt den.

5. Dra pincetten mot Lightning-kontakten på nedre delen av iPhone-enheten och fortsätt att vrida tills hela fästremsan har tagits bort.

•  Var försiktig! Dra inte fästremsan mot delar eller skruvar.

• Viktigt! Om batteriets fästflik eller remsa går av och du fortfarande kan se den kan du försöka fiska upp den med pincetten. Snurra fliken eller remsan runt pincetten och upprepa steg 4 och 5. Om du inte kan se fliken eller remsan går du vidare till steg 6.

6. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i batteriets fästflik nere till höger. Dra försiktigt bort fästfliken från batteriet.

7. Upprepa steg 3 till 5 för att avlägsna den nedre högra fästremsan från batteriet. Om du tar bort hela remsan går du vidare till steg 8.

• Viktigt! Om batteriets fästflik eller remsa går av och du fortfarande kan se den kan du försöka fiska upp den med pincetten. Snurra fliken eller remsan runt pincetten och upprepa steg 4 och 5. Om du inte kan se fliken eller remsan går du vidare till steg 8.

8. Vrid reparationsbrickan.

9. Håll ned iPhone-enheten. Använd en ESD-säker pincett för att försiktigt dra av batteriets fästflik från batteriets ovandel.

10. Vrid pincetten och snurra upp fästfliken på pincetten.

• Viktigt! Håll pincetten nära och parallellt med batteriet när du vrider.

11. Håll pincetten nära kanalen mellan batteriet och kamerahöljet. Fortsätt att vrida pincetten långsamt tills hela limremsan är borta.

• Viktigt! Om batteriets fästflik eller remsa går av och du fortfarande kan se den kan du försöka fiska upp den med pincetten. Snurra fliken eller remsan runt pincetten och upprepa steg 11. Om du inte kan se fliken eller remsan går du vidare till steg 12.

12. Om alla tre fästremsor för batteriet är helt borttagna går du vidare till steg 14. Om minst en remsa har tagits bort helt, fortsätter du till steg 13.

•  Varning! Bänd inte upp batteriet med kraft om alla tre remsorna är trasiga och inte går att ta upp. Avbryt reparationen. Du hittar servicealternativ på support.apple.com/sv-se/repair.

13. För in det svarta petverktygets platta del i någon av infogningspunkterna enligt bilden. Tänk på att sätta i petverktyget i en punkt där batteriremsan har tagits bort helt. Sätt inte i petverktyget i en punkt där batterifliken eller remsan är trasig.

•    Var försiktig! Se till att inte skada flexkablarna när du använder det svarta petverktyget för att ta ur batteriet från höljet. Se till att inte skrapa, repa, slita i eller på annat sätt skada polyesterfilmen eller andra områden. Byt ut iPhone-enheten om skada uppstår.

14. Lyft försiktigt upp batteriet med det svarta petverktyget så att du precis kommer åt att ta tag under batteriet.

•  Var försiktig: Undvik skada genom att inte trycka det svarta petverktyget mot kanten på höljet medan du lyfter upp batteriet.

15. Ta bort batteriet från höljet. Se sedan efter om höljet har skadats. Byt ut iPhone om höljet är skadat.

Återmontering

1. Sätt tillbaka Taptic Engine .

2. Sätt tillbaka den nedre högtalaren.

3. Använd etanoldukar eller isopropylalkoholdukar på området som visas i blått för att ta bort eventuella limrester på höljet.

•  Var försiktig! Använd inte etanoldukar eller isopropylalkoholdukar på områden som visas i rött. Etanol eller isopropylalkohol kan skada polyesterfilmen och enheten för trådlös laddning.

•  Varning: Se efter om det finns lösa skruvar eller extraskruvar och små delar kvar i höljet, vilket skulle kunna skada batteriet och orsaka säkerhetsproblem.

4. Dra bort det rosa släppskiktet på det nya batteriets undersida.

• Viktigt! Ta inte bort batteriets skyddsfodral från batteriets ovandel än.

5. Håll batteriet över höljet med skyddsfodralet vänt uppåt. Justera batteriets nederkant mot den nedre högtalaren (1) och höger kant mot höljet (2). Sänk sedan ned batteriet i höljet.

• Obs! Skyddet för det nya batteriet kan se annorlunda ut, men stegen är desamma.

6. På mitten av reparationsbrickan finns två fack. Placera reparationsbrickan och höljet i batteripressen med vänster fack över stiftet som på bilden.

7. Fäll ned den röda spaken längst upp på batteripressen så att rullen sänks mot batteriet.

8. Dra reparationsbrickan fram och tillbaka genom batteripressen tre gånger för att fästa batteriet på höljet.

9. Fäll upp spaken.

10. Placera reparationsbrickan och höljet i batteripressen med höger fack över stiftet.

11. Fäll ned spaken.

12. Dra reparationsbrickan fram och tillbaka genom batteripressen tre gånger för att fästa batteriet på höljet.

13. Fäll upp spaken.

14. Ta bort reparationsbrickan från batteripressen.

15. Håll i kanterna på batteriets skydd. Dra i flikarna på skyddsfodralet så att fodralet lossar från batteriet.

• Viktigt! Tryck inte på området över den flik du drar upp.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Varning

Skaka iPhone-enheten försiktigt. Om det låter som att batteriet är löst tar du bort skärmen och batteriet. Sätt sedan i ett annat ersättningsbatteri.

Viktigt

Ett nytt batteri är inte laddat. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg laddar du enheten i några minuter.

Var försiktig

• Starta Systemkonfiguration när du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg genom att försätta enheten i diagnostikläge. Tryck på Börja session och följ uppmaningarna på skärmen.

• Du har ett försök att slutföra systemkonfiguration. Om försöket avbryts eller stöter på ett fel kommer enheten att visa ett meddelande som uppmanar dig att kontakta teamet för självbetjäningsreparationsbutik för hjälp.