Om leie av filmer fra iTunes Store

Les om hvordan du finner, leier og kan se filmer på en datamaskin ved bruk av Apple TV, eller på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Du kan leie filmer gjennom iTunes Store på en datamaskin eller iOS-enhet. Når du skal leie filmer, trenger du:

Bla gjennom iTunes Store og se etter filmer med en Lei-knapp for å finne filmer som kan leies.

Når du klikker på Lei, blir filmen lastet ned. Nedlastingstiden er avhengig av Internett-forbindelsens hastighet.

Leieprisen vil bli belastet kredittkortet som er knyttet til Apple-ID-en din. Du kan også bruke iTunes Store-kreditt til å leie filmer.

Se leiefilmer

Du kan se leiefilmer på disse enhetene:

• En Mac eller PC.
  • En iPhone, iPad eller iPod touch (med iOS 3.1.3 eller nyere).
  • En iPod classic eller iPod nano (3., 4. eller 5. generasjon).
  • En TV via Apple TV.

Hvis du har leid en film på en datamaskin, men ønsker å se den på en iOS-enhet, kobler du enhetene sammen og synkroniserer ved bruk av USB. Når du flytter en leid film fra en datamaskin, vil den forsvinne fra datamaskinens iTunes-bibliotek. Du kan flytte en film mellom enheter så ofte du vil, men du kan bare ha den på én enhet om gangen.

Hvis du har leid en film på en iOS-enhet eller Apple TV, kan du ikke flytte den til en annen enhet.

Når du skal se en HD-film, må du spille den av på en enhet som støttes: datamaskinen, iPhone 4 eller nyere, iPad, iPod touch (4. generasjon eller nyere) eller TV ved bruk av Apple TV.

Du kan også strømme en leid film fra en datamaskin eller iOS-enhet til Apple TV ved bruk av AirPlay etter at hele filmen er lastet ned.

Hvor lenge kan du vente med å se filmen?

Du har 30 dager på deg til å se en film etter at du har leid den. Når du begynner å se filmen, har du 24 timer (i USA) eller 48 timer (andre steder) til å se den ferdig. Du kan se filmen så ofte du vil før den utløper.

Hvis du ikke begynner å se filmen innen 30 dager, må du leie den på nytt.

Filmene du leier, forsvinner fra iTunes-biblioteket når leieperioden utløper.

Leie filmer med undertekster eller spesialtekst

Filmer med undertekster har en merknad om undertekster i tittelen eller handlingssammendraget. Filmer med spesialtekst har spesialtekst spesialtekstlogo-logoen på filmsiden.

Finne filmer du har leid tidligere

Finn filmen på enheten du brukte da du leide den.

• På Mac eller PC: Gå til Leieobjekter-fanen i Filmer-delen av iTunes-biblioteket.
  • På en iOS-enhet: Gå til Leieobjekter-fanen i Videoer-appen.
  • Bruke Apple TV (2. eller 3. generasjon): Se på den øvre hyllen i hovedmenyen.

Les mer

Ikke alle funksjoner eller tjenester er tilgjengelig i alle iTunes Store-land. Les mer om hva som er tilgjengelig i det aktuelle landet.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret: