Om leie av filmer fra iTunes Store

Finn ut hvordan du finner, leier og ser filmer på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac eller PC.

Du kan leie filmer på:

Bla gjennom iTunes Store, og se etter filmer med en Lei-knapp for å finne filmer som kan leies.

Når du klikker på Lei, kan du laste ned filen til enheten din ved å klikke eller trykke på . Nedlastingstiden er avhengig av hastigheten på Internett-forbindelsen din. For noen filmer har du et strømmealternativ. Når du trykker eller klikker på  for disse filmene, kan du spille dem av umiddelbart – du trenger ikke å laste dem ned. Finn ut mer om strømming av filmene dine.

iTunes Store bruker betalingsmetoden som er tilknyttet Apple-ID-en, til å betale for å leie filmen. Du kan også bruke iTunes Store-kreditt til å leie filmer.

Se leiefilmer

Trykk eller klikk på  for å begynne å strømme filmen din. Du kan begynne å se filmen så fort nok av den er lastet ned slik at filmen kan ses uten avbrudd. Hvor lang tid dette tar er avhengig av hastigheten på Internett-forbindelsen din.

Du kan også bruke AirPlay til å strømme leid innhold fra Mac-maskinen, PC-en eller iOS-enheten til en Apple TV, men du må vente til innholdet er lastet ned.

Når du skal se en HD-film, må du spille den av på en enhet som støttes: Mac eller PC, iPhone 4 eller nyere, iPad, iPod touch (4. generasjon eller nyere) eller TV ved bruk av Apple TV.

Hvor lenge kan du vente med å se filmen?

Du har 30 dager på deg til å se en film etter at du har leid den. Når du begynner å se filmen, har du 24 timer (i USA) eller 48 timer (andre steder) til å se den ferdig. Du kan se filmen så ofte du vil før den utløper.

Hvis du ikke begynner å se filmen innen 30 dager, må du leie den på nytt.

Filmene du leier, forsvinner fra iTunes-biblioteket når leieperioden utløper.

Se leiefilmen uten Internett-tilkobling

Slik kan du se filmen når du er frakoblet (for eksempel på fly uten Wi-Fi):

• Last ned hele filmen før du blir frakoblet.
  • Trykk på Spill for å starte avspillingen. Nedtellingen på 24 timer begynner selv om du er frakoblet.

Du bør vurdere å laste ned leide filmer før den dagen du skal på tur, slik at du er sikker på at du har tid til å laste ned alt innholdet.

Se leiefilmen på en annen enhet

Hvis du har leid en film på Mac eller PC, men du vil se den på en iPhone, iPad eller iPod touch, kobler du enhetene sammen og synkroniserer via USB. Når du flytter en leid film fra Mac eller PC, forsvinner den fra datamaskinens iTunes-bibliotek. Du kan flytte en film mellom enheter så ofte du vil, men du kan bare ha den på én enhet om gangen.

Hvis du har leid en film på en iOS-enhet eller Apple TV, kan du ikke flytte den til en annen enhet. Du kan bruke AirPlay til å strømme leid innhold fra iOS-enheten din til en Apple TV, men du må vente til innholdet er lastet ned.

Hvis du har leid en film på Apple TV, kan du se den på andre Apple TV-er, men du kan bare se den på én Apple TV om gangen.

Lei filmer med undertekster eller spesialtekst

Filmer med undertekster har en merknad om undertekster i tittelen eller handlingssammendraget. Filmer med spesialtekst har spesialtekst spesialtekstlogo-logoen på filmsiden.

Finn filmer du har leid tidligere

Finn filmen på enheten du brukte da du leide den.

• På Mac eller PC: Gå til Leieobjekter-fanen i Filmer-delen av iTunes-biblioteket.
  • På en iOS-enhet: Gå til Leieobjekter-fanen i Videoer-appen.
  • Bruk Apple TV (2. eller 3. generasjon): Se på den øvre hyllen i hovedmenyen.
  • Bruk Apple TV (4. generasjon): Hvis du leier en film direkte fra enheten, vises den på Leieobjekter-fanen i Filmer-appen. Hvis du leier en film på datamaskinen eller iOS-enheten, kan du bruke AirPlay til å strømme den til Apple TV.

Les mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.