Om leie av filmer fra iTunes Store

Finn ut hvordan du finner, leier og ser filmer på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac eller PC.

Du kan leie filmer på:

Du kan se om en film er tilgjengelig for leie, ved å søke etter tittelen i iTunes Store og se etter knappen Lei.1 Når du har valgt å leie filmen, kan du velge om du vil strømme den eller laste den ned:

• På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Ikke nå og deretter på  for å strømme leiefilmen.2 Du kan laste ned filmen til enheten din ved å klikke eller trykke på .
  • På Apple TV velger du Lei og Se nå for å strømme filmen.2 Hvis du velger Lei og Se senere, må du starte å se på filmen innen 30 dager.
  • På Mac eller PC klikker du på Se nå for å starte strømming.2 Hvis du velger Se senere, finner du filmen på fanen Leid. Du kan strømme filmen ved å holde markøren over tittelen og klikke på eller klikke på  for å laste ned.

Finn ut mer om hvordan du strømmer filmene dine

Nedlastingstiden er avhengig av Internett-forbindelsens hastighet. Du kan begynne å se den nedlastede filmen så fort nok av den er lastet ned til at filmen kan ses uten avbrudd. Hvor lenge dette tar, er avhengig av Internett-forbindelsens hastighet.

Hvis du ikke kan vise filmen du har leid, eller du opplever andre problemer med filmen, kan du rapportere et problem.

1Leie av film på iTunes-film er ikke tilgjengelig i alle regioner. Se hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.
2Når du har begynt å strømme leiefilmen, har du 24 timer på deg til å se filmen i USA, og 48 timer alle andre steder.

Se den leide filmen på flere ulike enheter

Filmer du leier, kan vises på alle enheter som er knyttet til Apple-ID-en din. Sørg for at du har nyeste tilgjengelige versjon av iOS, tvOS eller iTunes:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: I TV-appen, gå til Leide objekter-delen i Bibliotek.1
  • Med Apple TV (2. eller 3. generasjon): Se etter leieobjekter på den øvre hyllen i hovedmenyen.
  • Med Apple TV (4. generasjon): Se på Leide objekter-fanen i Filmer-appen, eller på Bibliotek-fanen i TV-appen.
  • På Mac eller PC: Gå til Leide objekter-fanen i Filmer-delen av iTunes-biblioteket.

Du laste ned leiefilmen på én enhet og strømme den på en annen. Hvis du f.eks. leier og laster ned en film på iPhone, kan du også strømme den på Apple TV.

1Hvis du befinner deg utenfor USA, må du gå til Bibliotek-fanen i stedet for TV-appen. Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller regioner.

Hvor lenge kan du vente med å se filmen?

Du har 30 dager på deg til å se en film etter at du har leid den. Når du begynner å se filmen, har du 24 timer (i USA) eller 48 timer (andre steder) til å se den ferdig. Du kan se filmen så ofte du vil før den utløper.

Hvis du ikke begynner å se filmen innen 30 dager, må du leie den på nytt.

Filmene du leier, forsvinner fra iTunes-biblioteket og TV-appen1 når leieperioden utløper.

1Hvis du befinner deg utenfor USA, må du gå til Bibliotek-fanen i stedet for TV-appen. Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller regioner.

Se leiefilmen uten Internett-tilkobling

Slik kan du se filmen når du er frakoblet (for eksempel på fly uten Wi-Fi):

• Last ned hele filmen før du blir frakoblet.
  • Trykk på Spill for å starte avspillingen. Nedtellingen på 24 timer begynner selv om du er frakoblet.

Du bør vurdere å laste ned leide filmer før den dagen du skal på tur, slik at du er sikker på at du har tid til å laste ned alt innholdet.

Lei filmer med undertekster eller skjult teksting

Filmer med undertekster har en merknad om undertekster i tittelen eller handlingssammendraget. Filmer med skjult teksting har skjult teksting skjult tekst-logo-logoen på filmsiden.

Finn ut mer om hvordan du finner innhold med skjult teksting og undertekster.

Finn ut hvordan du finner innhold med lydbeskrivelser.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.