Oppdater firmwaren på AirPort-basestasjonen

Bruk AirPort-verktøy til å oppdatere en AirPort-basestasjon, inkludert AirPort Time Capsule, AirPort Extreme eller AirPort Express-basestasjon.

Apple tilbyr med jevne mellomrom programvareoppdateringer (kalt firmwareoppdateringer) for å forbedre ytelsen, sikkerheten og funksjonaliteten til AirPort. Slik sørger du for at basestasjonen din er oppdatert.

Før du begynner

• Sørg for at basestasjonen og Macen eller iOS-enheten (iPhone, iPad eller iPod touch) er koblet til internett. Finn ut hva du kan gjøre hvis Mac ikke kobler til internett eller iPhone eller iPad ikke kobler til internett.

• Hvis basestasjonen din utfører en Time Machine-sikkerhetskopi eller deler en harddisk på nettverket ditt, må du sørge for at ingen av enhetene dine bruker den stasjonen. Når du oppdaterer en AirPort-basestasjon, blir både den og tilhørende nettverkstjenester midlertidig utilgjengelig.

Start basestasjonen på nytt

1. Åpne AirPort-verktøy på Mac, iPhone eller iPad, og velg deretter basestasjonen din. Hvis du har mer enn én basestasjon, kan du starte hovedbasestasjonen til slutt.

2. Hvis det er nødvendig, oppgir du passordet til basestasjonen.

3. På Mac velger du Basestasjon > Start på nytt fra menylinjen. På iPhone eller iPad trykker du på basestasjonen i AirPort-verktøy og deretter på Rediger > Avansert > Start basestasjonen på nytt.

Hvis du ikke kan starte på nytt med AirPort-verktøy, kobler du fra basestasjonen i noen sekunder og kobler den til igjen.

AirPort-verktøy på Mac

AirPort-verktøy viser en grafisk oversikt over Wi-Fi-nettverket Hovedbasestasjonen (for eksempel Hjem) er koblet til internett via et modem.

Se etter firmwareoppdateringer

Når du har startet basestasjonen på nytt, velger du basestasjonen i AirPort-verktøy for å få mer informasjon om den. Hvis du har mer enn én basestasjon, starter du med den som er lengst fra hovedbasestasjonen.

På Mac vises en Oppdater-knapp i informasjonsvinduet når en oppdatering er tilgjengelig. Klikk på Oppdater-knappen for å installere oppdateringen.

AirPort-verktøy på Mac

På iPhone eller iPad vises et nummerert merke ved siden av Versjon i informasjonsskjermen når en oppdatering er tilgjengelig. Trykk på Versjon, og trykk deretter på Last ned og installer.

AirPort-verktøy på iPhone

Basestasjonen din starter automatisk på nytt når oppdateringen er installert. Gjenta denne fremgangsmåten for alle basestasjonene du bruker. Oppdater hovedbasestasjonen til slutt.

Siste oppdateringer

Basestasjon

Nyeste firmware

Slik laster du ned og installerer denne firmwaren

AirPort Time Capsule 802.11ac

AirPort Extreme 802.11ac

Versjon 7.9.1

• Mac: Bruk AirPort-verktøy 6.3.2 eller nyere, som du finner i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.*

• iPhone, iPad: Bruk AirPort-verktøy 1.3.4 eller nyere for iOS 7.1 eller nyere.

AirPort Time Capsule 802.11n

AirPort Extreme 802.11n

Versjon 7.8.1

• Mac: Bruk AirPort-verktøy 6.3.2 eller nyere, som du finner i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.*

• iPhone, iPad: Bruk AirPort-verktøy 1.3.4 eller nyere for iOS 7.1 eller nyere.

• PC: Bruk AirPort-verktøy 5.6.1 for Windows 7.

AirPort Express 802.11n

Versjon 7.8.1

• Mac: Bruk AirPort-verktøy 6.3.2 eller nyere, som du finner i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.*

• iPhone, iPad: Bruk AirPort-verktøy 1.3.4 eller nyere for iOS 7.1 eller nyere.

AirPort Express (original)

Versjon 6.3

* På Macer med OS X Mountain Lion eller Lion bruker du AirPort-verktøy 6.3.1. På datamaskiner med Snow Leopard eller Leopard bruker du AirPort-verktøy 5.6.1, som støtter 802.11n-modeller og den originale AirPort Express.