Hjelp for Safari

Velkommen til Safari

Surf på nettet, tilpass nettlesingen, handle sikkert, les artikler og stopp forstyrrelser.

Et Safari-vindu som viser nettstedet for et tidsskrift.
Nettsteder-valg, der du kan tilpasse nettleseren for enkeltnettsteder med Safari.

Tilpass nettleseren for hvert nettsted

Angi innstillinger for enkeltnettsteder. Hvis for eksempel et nettsted har liten tekststørrelse og små bilder, kan du zoome inn for å gjøre dem større. Du kan tilpasse nettsteder ved å velge Safari > Valg og klikke på Nettsteder.

En populær handleside der Apple Pay er uthevet, og dialogruten som viser detaljert informasjon om kjøpet.

Kjøp sikkert med en berøring

Kjøp sikkert på Macen ved hjelp av Safari. Når du er klar til å gå til kassen, ser du etter Apple Pay og fullfører deretter kjøpet ved hjelp av Touch ID på Macen, iPhone eller Apple Watch.

Safari-vindu der en Leseliste vises.

Les artikler uten forstyrrelser – alltid

Bli kvitt reklamene og koblingene på nettsider slik at du kan fokusere på ordene og bildene. Hvis du vil lese alle nettsider på denne måten, holder du nede Kontroll-tasten og klikker på Leser-knappen i det smarte søkefeltet, og velg deretter «Bruk Leser automatisk på [nettsted]».

En meny fra det smarte søkefeltet som viser innstillinger for gjeldende nettsted.

Stopp forstyrrelser fra støyende nettsteder

Få litt fred og ro når du surfer, ved å slå av lyd og video som ser ut til å dukke opp fra ingensteds. Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker i det smarte søkefeltet, og klikk deretter på Innstillinger for dette nettstedet. Hold markøren til høyre for Autoavspilling, og klikk deretter på lokalmenyen og velg Aldri spill av automatisk.

Les mer om å tilpasse, handle, lese og stoppe forstyrrelser med Safari.