Endre bestemte farger

Du kan justere bestemte farger i et bilde ved hjelp av Selektiv farge-justeringen. For eksempel, i et bilde av en hund med en farget hatt, kan du bruke Selektiv farge-justeringen til å endre fargen på hundens hatt.

Bilde før Selektiv farge-justering.
Bilde etter Selektiv farge-justering.

Du kan markere og endre nyansen, metningen og lystettheten til opptil seks forskjellige farger i et bilde.

1. Dobbeltklikk på et bilde, og klikk deretter på Rediger i verktøylinjen.

2. Klikk på Juster i verktøylinjen.

3. Klikk på trekanten ved siden av Selektiv farge i Juster-panelet.

4. Klikk på et fargefelt for markere det for å lagre fargeendringen, klikk på Pipette-knappen , og klikk deretter på en farge du vil endre i bildet.

Selektiv farge-kontroller som viser Pipette-knappen og fargefelt.
  5. Når en farge er markert, flytter du skyveknappene for å endre fargen:

Selektiv farge-kontroller som viser Nyanse-, Metning-, Lystetthet- og Område-skyveknappene.
    • Nyanse: Juster nyansen for den markerte fargen. Du kan for eksempel endre en grønn nyanse til blå.

• Metning: Øker eller reduserer den generelle fargeintensiteten til den markerte fargen. Hvis du for eksempel reduserer metningen til en skarp rosa, kan den endres til en lys eller nesten grå rosa.

• Lystetthet: Justerer lystettheten (oppfatningen av lysstyrke eller mengden lys som reflekteres fra en overflate) til den markerte fargen.

• Område: Justerer området med farger som endres basert på fargevalget ditt. Ved å endre området, kan du øke eller redusere hvor mye lignende farger påvirkes i bildet. Hvis du for eksempel utvider området for en markert blåfarge, kan det endre alle blåfargene som vises i en himmel. Hvis du reduserer området, begrenses endringen i blått til et bestemt blått objekt.