Åpne objekter automatisk når du logger deg på

Du kan få programmer, dokumenter, mapper og tjenerforbindelser til å åpne automatisk når du logger deg på Mac-maskinen.

Legg til eller fjern automatiske objekter

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Brukere og grupper.

Åpne Brukere og grupper-valgpanelet for meg

2. Velg brukerkonto, og klikk deretter på Påloggingsobjekter øverst i vinduet.

3. Gjør ett av følgende:

• Legg til et påloggingsobjekt: Klikk på Legg til-knappen under listen med objekter, marker et dokument, en mappe, et program, en tjener eller et annet objekt, og klikk deretter på Legg til.

• Fjern et påloggingsobjekt: Marker navnet på objektet du vil hindre i å åpnes automatisk, og klikk deretter på Fjern-knappen under listen.

• Skjul et påloggingsobjekt: Hvis du ikke vil at vinduene for et objekt skal være synlige etter pålogging, markerer du Skjul-avkrysningsruten ved siden av objektet.

Merk: Skjul gjelder ikke for tjenere, som alltid vises i Finder etter pålogging.

Forhindre midlertidig at objekter åpnes automatisk når du logger deg på

• Hvis du ser påloggingsvinduet, trykker du på Skift-tasten mens du klikker på Logg på-knappen. Deretter slipper du Skift-tasten når du ser Dock.

• Hvis du ikke ser påloggingsvinduet, starter du Mac-maskinen på nytt. Hold nede Skift-tasten når du ser framdriftslinjen i oppstartsvinduet, så slipper du Skift-tasten når skrivebordet vises.