Endre lysstyrken på skjermen

Du kan justere skjermens lysstyrke manuelt eller automatisk.

Bruk funksjonstastene for lysstyrke

Hvis skjermen er for mørk eller for lys, kan du justere lysstyrken på skjermen.

• Bruk lysstyrketastene: Trykk på Øk lysstyrke-tasten eller Reduser lysstyrke-tasten (eller bruk Control Strip).

Juster lysstyrken automatisk

• Hvis Macen har en sensor for lys fra omgivelsene, velger du Apple-menyen > Systemvalg, klikker på Skjermer og deretter på Skjerm.

Åpne Skjerm-panelet for meg

Velg deretter «Juster lysstyrken automatisk».

Hvis du ikke ser avkrysningsruten «Juster lysstyrken automatisk», kan du justere lysstyrken manuelt.

Juster lysstyrken manuelt

• Velg Apple-menyen > Systemvalg, klikk på Skjermer og deretter på Skjerm.

Åpne Skjerm-panelet for meg

Flytt skyvekontrollen for lysstyrke for å justere lysstyrken.

Avhengig av hvilken type skjerm som er koblet til Macen, kan det også vises en Kontrast-skyveknapp som du kan justere skjermens kontrast med.

Angi lysstyrke fra menylinjen

På enkelte nyere bærbare maskiner kan du bidra til å optimalisere batteribruken ved å stille skjermlysstyrken til omtrent 75 %. Dette alternativet vises i menylinjen kun når skjermens lysstyrke er stilt til et nivå som bruker mye strøm.

• Klikk på batterisymbolet i menylinjen, og klikk deretter på Lysstyrke for skjerm.

Merk: Hvis du ikke ser batterisymbolet i menylinjen, må du vise batteriets status.

På enkelte eldre Apple-skjermer er det ikke mulig å justere lysstyrken. I OS X versjon 10.10 og nyere er det mulig at Lysstyrke-skyveknappen ikke lenger vises i Skjerm-panelet i Skjermer-valgpanelet.

Hvis du vil ha spesifikk informasjon om lysstyrken på skjermen, leser du dokumentasjonen som fulgte med skjermen.