Vis fil-, mappe- og diskinformasjon

Du kan raskt finne informasjon om filer, mapper eller disker.

• Få informasjon om et enkeltobjekt: Marker objektene, og velg deretter Arkiv > Vis info eller trykk på Kommando-I.

Et separat informasjonsvindu åpnes for hvert objekt.

• Få oversiktsinformasjon for flere objekter: Marker flere objekter, hold nede Kontroll-tasten, og velg deretter Arkiv > Vis oversiktsinfo.

Et vindu viser en oppsummering av informasjon om objektene.

• Vis informasjon under symboler: Åpne en mappe i Finder eller klikk på skrivebordet, velg Vis > Vis visningsvalg, og velg deretter «Vis objektinfo».

Objektinfo kan inkludere filstørrelse, filmlengde, bildestørrelse og annet.

• Vis iCloud-status: Når Skrivebord og Dokumenter i iCloud er slått på, kan mappene og filene dine vises med en av følgende statusindikatorer i kolonnen for iCloud-status:

• I iCloud: Symbolet for I iCloud-status forteller deg at mappen eller filen kun er arkivert i iCloud. Du må være tilkoblet Internett for å kunne arbeide med objektet, med mindre du har lastet det ned til Macen. Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker på filen, og velg Last ned nå.

• Ukvalifisert: Symbolet for Ukvalifisert-status forteller deg at mappen eller filen ikke kunne lagres i iCloud. Dette er vanligvis fordi du ikke har nok iCloud-lagringsplass. Du finner mer informasjon om å frigjøre lagringsplass under Optimaliser lagring på Macen.

• Nedlastet: Symbolet for Nedlastet-status forteller deg at mappen eller filen er oppdatert mellom Macen og iCloud, og at du kan vise eller redigere den umiddelbart, med eller uten en Internett-tilkobling.

• Venter på å starte opplasting: Symbolet for Venter på å starte opplasting-status angir at mappen eller filen ikke er arkivert i iCloud enda.

• Tom for plass: Symbolet for Tom for plass-status angir at mappen eller filen ikke kan arkiveres i iCloud fordi det ikke er nok iCloud-lagringsplass.

Et lignende symbol kan også vises ved siden av iCloud Drive i sidepanelet, der den angir at iCloud-lagringsplassen er full.

• Sektordiagram: Symbolet for Sektordiagram-status øker gradvis fra gjennomsiktig til mørk etter hvert som filene blir overført.

Det samme sektordiagrammet kan også vises ved siden av iCloud Drive i sidepanelet, der det angir framdriften for filoverføring til og fra iCloud Drive.

Merk: Selv om kolonnen for iCloud-status ikke er i Finder-vinduet, kan du fortsatt se statusen for de fleste iCloud-filoverføringer ved siden av mappe- eller filnavnet. Det eneste symbolet du ikke kan se, er for nedlastede objekter.

Statuslinjen under eller over Finder-vinduet viser antallet objekter i disken eller mappen og mengden ledig diskplass. Hvis du ikke ser statuslinjen, velger du Vis > Vis statuslinje.