Konfigurer en ekstra iCloud-konto

Du kan også legge til ytterligere en iCloud-konto i valgpanelet Internett-kontoer som du kan bruke med Mail, Kontakter, Kalendere, Påminnelser og Notater. Andre funksjoner, som iCloud Drive, iCloud-bildebibliotek og iCloud-bildedeling, iCloud-faner i Safari, iCloud-nøkkelring, Fjerntilgang til min Mac og Finn Mac kan kun brukes med den primære iCloud-kontoen.

Merk: Hvis du legger til en ekstra iCloud-konto som inneholder oppgraderte notater, vil de ikke vises på denne Macen. Du vil imidlertid kunne se på og redigere notater fra kontoen hvis de er i det tidligere Notater-formatet.

Internett-kontoer-valgpanelet som viser to iCloud-kontoer. Den andre kontoen, markert i listen til venstre, viser at kun noen av funksjonene er tilgjengelige.

Legg til en ekstra iCloud-konto

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Internett-kontoer.

Åpne valgpanelet Internett-kontoer for meg

2. Klikk på Legg til-knappen , og klikk deretter på iCloud.

3. Skriv inn den andre Apple-ID-en din (eller klikk på Opprett Apple-ID), skriv inn passordet, og klikk deretter på Logg på.

Endre kontoinformasjon

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Internett-kontoer.

Åpne valgpanelet Internett-kontoer for meg

2. Marker den andre iCloud-kontoen til venstre, og klikk deretter på Detaljer for å vise Apple-ID-en som brukes for denne iCloud-kontoen og for å endre kontobeskrivelsen som vises under valg for Internett-kontoer.

Slå funksjoner av eller på

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Internett-kontoer.

Åpne valgpanelet Internett-kontoer for meg

2. Marker den andre iCloud-kontoen til venstre, og marker deretter hver funksjon du vil bruke, og fjern markeringen for de funksjonene du ikke vil bruke.

Hvis du velger Kontakter-funksjonen mens Kontakter-programmet holder på å synkronisere med Google Contacts, blir Google-synkroniseringen slått av. Du bør ha den avslått når du bruker iCloud med kontaktene.

Administrere iCloud-arkivering

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Internett-kontoer.

Åpne valgpanelet Internett-kontoer for meg

2. Marker den andre iCloud-kontoen til venstre, og klikk deretter på Administrer. Les Administrere iCloud-arkivering.

Fjerne en ekstra iCloud-konto

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Internett-kontoer.

Åpne valgpanelet Internett-kontoer for meg

2. Marker den andre iCloud-kontoen til venstre, og klikk deretter på Fjern-knappen .

Hvis Macen er konfigurert for iCloud-nøkkelring når du fjerner en sekundær iCloud-konto, blir du spurt om du vil fjerne kontoen fra andre Macer som er konfigurert for iCloud-nøkkelring eller kun slå av alle kontofunksjonene på denne Macen.

Du finner mer informasjon om bruk av iCloud-funksjoner i macOS-programmer, deriblant Mail eller Kontakter, ved å åpne programmet, velge Hjelp > Hjelp for [program], og deretter søke etter iCloud.