En tabell som viser en formell for å beregne boligrenten.

Sett inn en formel

Bruk formler og funksjoner i tabeller i iWork-appene Numbers, Keynote og Pages. Formler kan være så enkle som å skrive inn en ligning som du gjør på en kalkulator, eller du kan legge til kompleksitet med cellereferanser, funksjoner og jokertegn. Tast inn likhetstegnet i en tom tabellcelle for å åpne formelredigeringen.

Formeloversikt

En tabell som viser funksjonene HVISFEIL og AVDRAG som brukes i en formel.

Bruk funksjoner

Det finnes hundrevis av funksjoner du kan bruke i formlene dine for å utføre beregninger, innhente informasjon eller manipulere data. Funksjoner kan blant annet hjelpe deg med å lage budsjetter, holde oversikt over arbeidstimer, administrere en karakterbok og mer.

Funksjoner-oversikt

En formelredigering som viser betingelser og jokertegn som < og ^ som brukes ned HVIS-funksjonen.

Legg til betingelser og jokertegn

Med enkelte funksjoner kan du bruke betingelser for å bestemme hvilke celler som skal evalueres, og jokertegn for å finne tegn i et uttrykk.

Funksjoner som godtar betingelser og jokertegn som argumenter

Funksjonsnavigering viser informasjon for funksjonen HVISFEIL.

Lær ved hjelp av eksempler

I Numbers, Pages eller Keynote på Mac eller på iCloud.com, eller i Numbers på iPhone eller iPad, har du tilgang til funksjonsnavigeringen i appen, som har en liste over funksjoner og grunnleggende eksempler og informasjon om hvordan du bruker hver funksjon. Du kan også se en liste over funksjoner etter kategori i denne hjelpen i tillegg til flere detaljerte eksempler på enkelte funksjoner.

Liste over funksjoner etter kategori

Hvis du vil utforske Hjelp for formler og funksjoner, klikker du på innholdsfortegnelsen øverst på siden, eller du kan skrive inn et ord eller et setning i søkefeltet.

Hvis du vil ha spesifikke instruksjoner om hvordan du utfører oppgaver i Numbers, Pages eller Keynote, kan du se brukerveiledningen for den appen.

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.