En iPhone i Assistert tilgang som viser Kamera-appen åpen med én stor knapp for å ta et bilde og en annen stor knapp for å gå tilbake til den forrige skjermen.

Hva er Assistert tilgang?

Assistert tilgang er en unik iOS-opplevelse med mer fokuserte funksjoner og et forenklet brukergrensesnitt som gjør det enklere for personer med kognitive funksjonsnedsettelser å bruke iPhone på en enklere og mer uavhengig måte.

Lær om Assistert tilgang

To iPhoner som viser Hjem-skjermen for Assistert tilgang. En annen iPhone viser et stort rutenett med noen få apper. Den andre iPhonen viser mange apper i en liste.

Kom i gang

En støttespiller, som et familiemedlem eller en omsorgsperson, kan hjelpe til med å konfigurere og tilpasse Assistert tilgang slik at iPhonen fungerer best mulig for personen.

Slik konfigurerer du Assistert tilgang

En iPhone i Assistert tilgang med Meldinger-appen åpen. En melding sendes med et tastatur som kun har emojier.

Visuelle alternativer til tekst

Assistert tilgang gir flere muligheter for å navigere på iPhone og kommunisere visuelt i stedet for med tekst. Objekter på skjermen kan vises på et større rutenett som fremhever bilder og symboler, og meldinger kan sendes med et tastatur med kun emojier eller som en videoselfie.

Slik kan du velge skjermlayout for Assistert tilgang

Hvis du vil bla i Assistert tilgang-brukerhåndboken, klikker du på Innholdsfortegnelse øverst på siden eller skriver inn et ord eller en frase i søkefeltet.

Hvis du trenger ytterligere ressurser, kan du besøke Apples nettsted for kundestøtte for tilgjengelighet.

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.