Hvis du ikke får slått på eller logget deg på iMessage eller FaceTime på iPhone

For å bruke iMessage eller FaceTime må du aktivere dem på iPhone. Hvis det vises en feilmelding når du prøver å aktivere, kan du følge disse trinnene.

Når du aktiverer iMessage eller FaceTime, kan du se en av disse meldingene:

• Venter på aktivering

• Aktiveringen mislyktes

• Det oppsto en feil under aktivering

• Kunne ikke logge på. Kontroller nettverksforbindelsen.

• Kan ikke kontakte iMessage-serveren. Prøv igjen.

Dette trenger du før du logger inn

Hvis du bruker en iPhone, trenger du SMS-meldingsfunksjon for å aktivere telefonnummeret for iMessage og FaceTime. Avhengig av hvilken operatør du bruker, blir du kanskje belastet for denne SMS-en.

Hvis du ser en melding med teksten «Nettverksoperatøren kan ta betalt for SMS-meldinger for å aktivere FaceTime og iMessage», trykker du på «Slå på» for å tillate eventuelle SMS-kostnader.

Slå av og start iMessage og FaceTime på nytt

1. Gå til Innstillinger > Meldinger og slå av iMessage.

2. Gå til Innstillinger > FaceTime og slå av FaceTime.

3. Start iPhone på nytt.

4. Slå på iMessage og FaceTime igjen.

Hvis det fortsatt ikke står en hake ved telefonnummeret ditt i Innstillinger etter et døgn

Det kan ta opptil et døgn før operatøren din bekrefter telefonnummeret ditt hos Apple. Kontakt operatøren din for å forsikre deg om at du kan sende og motta SMS-meldinger, og vent opptil et døgn etter at du har prøvd feilsøkingstrinnene ovenfor.

Hvis iMessage er på og et spinnende tannhjul vises ved siden av telefonnummeret ditt, prøver enheten automatisk å bekrefte telefonnummeret ditt. Det er ikke nødvendig å slå iMessage av og på gjentatte ganger.

Bruk en e-postadresse for å logge deg på Meldinger eller FaceTime i stedet

Du kan også bruke e-postadressen din i iMessage og FaceTime. Logg på kontosiden din for Apple-ID, og se gjennom alle e-postadressene du har registrert, inkludert den du prøver å bekrefte. Hvis e-postadressen er feil, kan du oppdatere den. Deretter klikker du på «Send på nytt» ved siden av e-postadressen du vil bekrefte.

Slik velger du e-postadressen som skal brukes i Meldinger:

1. Trykk på Meldinger i Innstillinger.

2. Trykk på Send og motta, og velg deretter e-postadressen din.

Slik velger du e-postadressen som skal brukes i FaceTime:

1. Trykk på FaceTime i Innstillinger-appen.

2. Rull ned til «Du kan nås med FaceTime på», og velg e-postadressen din.

Når du bruker både telefonnummeret og e-postadressen din i Meldinger, kan du starte eller motta separate samtaletråder med de samme kontaktene. Angi telefonnummeret eller e-postadressen som den primære måten å starte og motta meldinger på.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Hvis du ikke får slått på eller logget deg på Meldinger og FaceTime når du prøver på Mac eller iPad

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.