Sikkerhet og Apple-ID

Finn ut mer om sikkerhet og Apple-ID-en din.

Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å logge på Apple-tjenester – som App Store, iCloud, Apple Music, iMessage, FaceTime og en rekke andre – og den inkluderer kontakt-, betalings- og sikkerhetsinformasjonen din. Apple bruker bransjeledende sikkerhetsteknologi til å beskytte dataene dine.

Du må aldri dele Apple-ID-passordet, bekreftelseskoder, enhetspassord, gjenopprettingsnøkkelen eller kontosikkerhetsinformasjonen med andre. Apple ber deg aldri om å oppgi denne informasjonen.

Apple har strenge retningslinjer og prosedyrer for å forhindre uautorisert tilgang til Apple-ID-en din. Når du kontakter oss for å be om støtte, kan vi be deg om å bekrefte Apple-ID-en din via en varsling som sendes til enheten din. Eventuelt kan du generere en midlertidig støtte-PIN som identifiserer Apple-ID-en din.

Beskytt Apple-ID-en din og passordet ditt

Du kan følge disse anbefalingene for å beskytte Apple-ID-en din og det viktige innholdet du lagrer hos Apple.

Bildet har ingen alternativ tekst

Beskytt kontoen med tofaktorautentisering

Tofaktorautentisering er utviklet for å påse at du er den eneste som har tilgang til Apple-ID-en din, selv om noen andre har fått tak i passordet ditt. Når du skriver inn Apple-ID-en og passordet ditt for første gang på en ny enhet, ber enheten deg om å skrive inn bekreftelseskoden som automatisk vises på de godkjente enhetene dine.

Bildet har ingen alternativ tekst

Hold Apple-ID-passordet ditt privat

Apple krever at du bruker et sterkt passord for Apple-ID-en din – det må bestå av minst åtte tegn og inneholde store og små bokstaver og minst ett tall.

Du må aldri dele Apple-ID-passordet, bekreftelseskoder eller kontosikkerhetsdetaljer med andre. Bruk aldri Apple-ID-passordet ditt med andre internett-kontoer.

Bildet har ingen alternativ tekst

Ikke del en Apple-ID

Ikke del en konto med andre, selv ikke familiemedlemmer. Hvis du deler Apple-ID-en din, gir du vedkommende tilgang til alt det personlige innholdet ditt. Hvis noen hjalp deg med å konfigurere Apple-ID-en og passordet, må du endre passordet ditt.

Hvis du vil dele App Store-kjøp, bilder, en kalender og mer, kan du bruke Familiedeling, iCloud-bildedeling og andre brukervennlige delingsfunksjoner.

Bildet har ingen alternativ tekst

Hold kontoinformasjonen din oppdatert

Apple varsler deg via e-post, tekstmeldinger eller varsler når det gjøres endringer i kontoen din, for eksempel når du logger på for første gang på en ny enhet eller endrer passordet ditt. Hvis du mottar et varsel, men ikke husker å ha gjort endringer, kan det hende at uvedkommende har fått tilgang til kontoen din. Du bør endre passordet ditt umiddelbart og alltid holde kontoinformasjonen din oppdatert.

Finn ut hvordan du endrer Apple-ID-passordet

Hold kontoinformasjonen din oppdatert

Bildet har ingen alternativ tekst

Ytterligere tips for å beskytte enheten og dataene dine

• Bruk en enhetskode eller et enhetspassord og Face ID eller Touch ID. For ekstra beskyttelse kan du angi en kode på enheten – eller et påloggingspassord på Macen – for å beskytte dataene dine. Bruk Face ID eller Touch ID hvis enheten din støtter det.

• Hold programvaren oppdatert. Apples programvareutgivelser inkluderer feilrettinger, nye funksjoner og kritiske sikkerhetsoppdateringer. Påse at du oppdaterer enheten din når programvareoppdateringer er tilgjengelige.

• Beskytt personopplysningene dine. Finn ut hvordan Apple utvikler produkter med fokus på personvern og gir deg kontroll over informasjonen din.

• Ikke bli lurt av svindlere. Hvis det høres ut som en svindel, bør du anta at det er en. Følg tipsene for sikkerhet på nettet for å gjenkjenne phishing og annen nettsvindel.