Bruk Apple Pencil med iPad

Du kan bruke Apple Pencil til å skrive, legge til merking og tegne.

Tegn med Apple Pencil

Åpne en app, for eksempel Notater-appen. Med iPadOS kan du flytte verktøypaletten rundt på skjermen eller minimere den, slik at du har mer plass til å tegne og skissere. Verktøypaletten har ulike verktøy, avhengig av hvilken app du bruker. Bruk linjalverktøyet til å tegne rette linjer, og roter dem deretter med fingrene. Har du gjort en feil? Du kan viske ut objekter eller til og med piksler.

Slik tegner du i Notater-appen:

1. Åpne Notater.
  2. Trykk på  for å begynne på et nytt notat.
  3. Begynn å tegne med Apple Pencil.

Du kan også begynne ved å trykke på  for å åpne verktøypaletten. Velg blant flere forskjellige tegneverktøy og farger, og bytt til viskelæret hvis du gjør en feil. Dobbelttrykk på viskelæret for å se valgene for å viske ut på iPad. Når du tegner, kan du holde Apple Pencil på skrå for å skyggelegge streken og trykke hardere for å gjøre streken mørkere. Du kan dra verktøypaletten til en annen kant av skjermen. Trykk på  for å auto-minimere verktøypaletten og se flere valg.

Finn ut mer om å tegne med Notater-appen.

Tegning nær kanten av skjermen med Apple Pencil aktiverer ikke Kontrollsenter, Varslingssenter eller Fleroppgaver. Du kan tegne hvor som helst på skjermen uten å bli avbrutt.

Skriv med Apple Pencil

Du kan skrive notater med Apple Pencil i Notater og andre apper. Med iOS 14 kan du skrive med Apple Pencil i alle tekstfelter.* Du kan konvertere håndskriften din til tekst. Og du kan bruke håndskrevne telefonnumre, datoer og adresser som om du hadde skrevet dem inn.

Bruk Skrible til å skrive i alle tekstfelt

Du kan bruke iPad og Apple Pencil til å skrive for hånd i alle tekstfelt, for eksempel søkefeltet i Safari eller et tekstfelt i Mail.* All håndskrift og konvertering skjer på iPaden din, slik at det du skriver, holdes privat og sikkert.

Du kan finne ut hvordan du sletter, merker, setter inn og slår sammen ord ved bruk av Skrible, ved å gå til Innstillinger > Apple Pencil og trykke på Prøv Skrible.

Konverter de håndskrevne notatene dine til tekst

Du kan konvertere håndskrift* på to måter:

• Du kan skrive med pennen lengst unna linjalen, som har en «A» på seg. Håndskriften din konverteres automatisk til tekst etter hvert som du skriver.
  • Hvis du allerede har noen håndskrevne notater, kan du merke dem og konvertere dem til tekst:
    1. Dobbelttrykk eller berør og hold inne på ordet du vil merke. Merk flere ord ved å sveipe fingeren over dem. Du kan trippeltrykke for å merke en hel linje med ord.
    2. Trykk på de merkede ordene.
    3. I menyen som vises, trykker du på Kopier som tekst.
    4. Lim inn teksten et annet sted i samme dokument eller i en annen app.

Bruk håndskrevne telefonnumre, datoer, adresser med mer

1. Trykk på et nummer, en dato, en adresse eller andre gjenkjente data som du har skrevet. De kommer til å være understreket.*
  2. Velg hva du vil gjøre, for eksempel å ringe nummeret eller opprette et arrangement.

Tegn perfekte figurer

Du kan fikse på skjeve sirkler og firkanter. Slik gjør du det:

1. Tegn en figur for hånd, som for eksempel en sirkel, firkant eller stjerne, med ett strøk.
  2. Når du er ferdig med figuren, holder du tuppen av Apple Pencil i ro på skjermen. Figuren du tegnet, blir erstattet med en perfekt utgave.

Dobbelttrykk på Apple Pencil (2. generasjon)

Med Apple Pencil (2. generasjon) kan du dobbelttrykke nær tuppen av Apple Pencil for å bytte raskt tilbake til verktøyet du brukte sist. Hvis du vil endre innstillingene for dobbelttrykk, går du til Innstillinger > Apple Pencil og velger mellom følgende:

• Bytt mellom gjeldende verktøy og viskelær
  • Bytt mellom gjeldende og forrige verktøy
  • Vis fargepalett
  • Av

Dobbelttrykk fungerer kun i kompatible apper, for eksempel Notater.

Finn ut mer

• Bruk Merking i apper som Mail, Meldinger og Bilder for å legge til tegninger, tekst og figurer med iPad og Apple Pencil. Du kan for eksempel legge til en signatur i et PDF-dokument.
  • Finn ut hvordan du lager et øyeblikkelig notat fra låst skjerm eller fortsetter der du slapp i forrige notat.

* Denne funksjonen er kun tilgjengelig på engelsk, tradisjonell kinesisk og forenklet kinesisk i iPadOS 14 og nyere.