Slik skaffer du gamle versjoner av macOS

Hvis Macen din ikke er kompatibel med nyeste macOS, kan det fortsatt hende du kan oppgradere til et tidligere macOS, for eksempel macOS Catalina, Mojave, High Sierra, Sierra eller El Capitan.

For å få de nyeste funksjonene og opprettholde sikkerheten, stabiliteten, kompatibiliteten og ytelsen til Macen, er det viktig å holde programvaren oppdatert. Apple anbefaler at du alltid bruker nyeste macOS som er kompatibelt med Macen din.

Finn ut hvordan du oppgraderer til macOS Big Sur, den nyeste versjonen av macOS.

Kontroller kompatibilitet

Hvis en macOS-installerer ikke kan brukes på Macen, varsler installereren deg om det. Du ser kanskje et varsel om at installereren er for gammel til å åpnes i denne versjonen av macOS eller at Macen din ikke har nok tilgjengelig lagringsplass for installasjonen.

Hvis du vil bekrefte kompatibiliteten før du laster ned installereren, kan du sjekke minimumskravene for macOS CatalinaMojaveHigh SierraSierraEl Capitan eller Yosemite. Informasjon om kompatibiliteten er også tilgjengelig på produkt-ID-siden for MacBook ProMacBook AirMacBookiMacMac mini og Mac Pro.

Opprett en sikkerhetskopi

Det er lurt å sikkerhetskopiere Macen din før du installerer. Det er enkelt med Time Machine, men du kan også sikkerhetskopiere på andre måter. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Macen din.

Last ned macOS

Det tar tid å laste ned og installere macOS, så du må sørge for at du er koblet til strøm og har en stabil internett-tilkobling.

Safari bruker disse koblingene for å finne de gamle installererne i App Store. Når du har lastet den ned fra App Store, åpnes installereren automatisk.

Safari laster ned de følgende gamle installererne som en diskfil med navnet InstallOS.dmg eller InstallMacOSX.dmg. Åpne diskfilen, og åpne deretter .pkg-installereren i diskfilen. Den installerer et program som heter Install [Navn på versjon]. Åpne programmet fra Programmer-mappen for å begynne å installere operativsystemet.

Installer macOS

Følg instruksjonene på skjermen i installeren. Det er kanskje enklest å begynne installeringen om kvelden, slik at den kan fullføres over natten, om nødvendig.

Hvis installereren ber om tillatelse til å installere et hjelpeverktøy, må du skrive inn administratornavnet og passordet du bruker til å logge deg på maskinen, og deretter klikke på Legg til hjelper.

Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Macen din kan starte på nytt, vise en framdriftsindikator eller vise en blank skjerm flere ganger under installeringen av både macOS og relaterte firmwareoppdateringer.

Finn ut mer

Du kan også bruke macOS-gjenoppretting for å installere macOS-versjonen du bruker nå, på nytt, oppgradere til den nyeste kompatible macOS-versjonen eller installere macOS-versjonen som fulgte med Macen.