Bruk widgeter på iPad

Med iPadOS 15 kan du bruke widgeter på en hvilken som helst side på Hjem-skjermen. Du kan også sveipe mot høyre fra Hjem-skjermen eller den låste skjermen for å se en annen gruppe widgeter i I dag-visningen.

Slik legger du til widgeter på Hjem-skjermen på iPaden din

Hjem-skjermen på en iPad som viser widgeter og apper

1. Trykk på og hold nede et tomt område på Hjem-skjermen, og trykk deretter på Legg til  når knappen vises øverst til venstre.
  2. Velg en widget fra listen til venstre.
  3. Sveip mot venstre eller høyre på widgeten for å velge en størrelse, og trykk deretter på Legg til widget.
  4. Trykk på Ferdig øverst til høyre, eller trykk helt enkelt på Hjem-skjermen.

Slik legger du til widgeter i I dag-visningen på iPaden din

En iPad med I dag-visningen med widgeter synlig

1. Sveip fingeren mot høyre på Hjem-skjermen til du ser I dag-visningen.
  2. Trykk på og hold nede et tomt område i I dag-visningen, og trykk deretter på Legg til  når knappen vises øverst til venstre.
  3. Velg en widget fra listen til venstre.
  4. Sveip mot venstre eller høyre på widgeten for å velge en størrelse, og trykk deretter på Legg til widget.
  5. Trykk på Ferdig øverst til høyre, eller trykk helt enkelt på Hjem-skjermen.

Du kan også dra en widget fra Hjem-skjermen til I dag-visningen. For å se widgeter i I dag-visningen sveiper du mot høyre på den låste skjermen eller på den første siden på Hjem-skjermen.

Bruk widgeter fra andre apper

Mange tredjepartsapper tilbyr også widgeter. Widgeter som er oppdatert for iPadOS 14 og nyere versjoner, fungerer på samme måte som de innebygde widgetene på iPaden.

Hvis en app ikke har blitt oppdatert, kan du fortsatt bruke widgeter, men de oppfører seg annerledes. Slik bruker du widgeter som ikke er oppdatert:

1. Sveip helt til høyre på Hjem-skjermen for å få frem I dag-visningen.
  2. Trykk på og hold nede et tomt område i I dag-visningen til widgetene rister.
  3. Bla til bunnen av I dag-visningen, og trykk deretter på Tilpass.
  4. Trykk på Legg til-knappen  ved siden av hver app-widget du vil legge til.
  5. Trykk på Ferdig. Widgetene du har valgt, dukker opp i en del nederst i I dag-visningen.

Rediger widgetene dine

Du kan tilpasse innholdet i enkelte widgeter. Slik gjør du det:

1. Trykk og hold på en widget for å åpne Hurtighandlinger-menyen.
  2. Trykk på Rediger widget .
  3. Gjør endringene, og trykk deretter utenfor widgeten.

En iPad som viser alternativene for Påminnelser-widgeten

Du kan også omorganisere widgetene dine. Trykk på og hold nede en widget til den rister, og flytt deretter widgeten dit du vil at den skal være. Når du flytter widgeten, omorganiserer appene og andre widgeter på Hjem-skjermen seg for å få plass til den.

For å slette en widget trykker du og holder på den, og deretter trykker du på Fjern widget. Trykk på Fjern for å bekrefte.

Bruk widgetstabler

En iPad som viser en stabel widgeter som blir bladd gjennom

Widgetstabler setter sammen flere widgeter til én. Du kan bla nedover gjennom widgetene i en stabel, eller du kan slå på Smart rotering for å la iPadOS vise deg relevante widgeter automatisk. Du kan for eksempel se Kalender på dagtid for å vise kommende hendelser, og Kart om kvelden for å vise reisetiden din.

Lag dine egne widgetstabler

Du kan lage en stabel av widgeter du selv velger, og deretter bestemme hvordan den skal fungere:

1. Trykk på og hold nede et område på Hjem-skjermen eller i I dag-visningen til appene rister.
  2. Dra en widget til toppen av en annen widget i samme størrelse.
  3. Dra andre widgeter i samme størrelse til toppen av stabelen for å legge dem til. Du kan stable opptil ti widgeter.
  4. Trykk på Ferdig øverst til høyre, eller trykk helt enkelt på Hjem-skjermen.

Bruk en smartstabel

En smartstabel er en automatisk valgt samling av widgeter som viser informasjon ut fra faktorer som posisjonen din, aktivitet eller tidspunkt. Widgetene i en smartstabel roterer hele dagen for å vise deg den mest relevante informasjonen.

Slik legger du til en foreslått smartstabel:

1. Trykk på og hold nede et tomt område på Hjem-skjermen, og trykk deretter på Legg til  når knappen vises øverst til venstre.
  2. Velg Smartstabel i listen til venstre.
  3. Sveip mot venstre eller høyre på smartstabelen for å velge en størrelse, og trykk deretter på Legg til widget.
  4. Trykk på Ferdig øverst til høyre, eller trykk helt enkelt på Hjem-skjermen.

Slik endrer du en widgetstabel

1. Trykk på og hold nede widgetstabelen.
  2. Trykk på Rediger stabel. Herfra kan du omorganisere widgetene i stabelen ved å dra dem oppover eller nedover. Det er andre ting du kan gjøre i tillegg:
    • Slå på Smart rotering hvis du vil at iPadOS skal vise deg relevante widgeter fra stabelen din fortløpende i løpet av dagen.
    • Slå på Widget-forslag for å la iPadOS legge til widgeter du nok vil synes er nyttige.
    • Trykk på Slett  på en widget for å fjerne den fra stabelen.
  3. Trykk på Ferdig øverst til høyre, eller trykk helt enkelt på Hjem-skjermen.

Råd og tips