Slik åpner du zip-filer på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du har behov for å sende en stor fil på e-post eller opprette et arkiv, kan en zip-fil bidra til å spare plass. Følg denne fremgangsmåten for å komprimere filer, pakke ut en zip-fil med mer.

På iPhone eller iPod touch

Hvis du vil dele en stor fil eller flere filer, tar en komprimert fil mindre plass og kan derfor sendes raskere. Finn ut hvordan du komprimerer eller pakker ut filer på iPhone eller iPod touch.

Slik lager du en zip-fil på iPhone eller iPod touch

1. Åpne Filer-appen, og velg et sted, for eksempel På Min iPhone eller iCloud Drive.

2. Trykk påMore buttonNo alt supplied for Image, then tap Select. Choose one or more files.

Select is located at the top of the menu.
  3. Trykk påMore buttonNo alt supplied for Image in the lower right, then tap Compress.

Compress is located above Download Now.

Hvis du valgte én fil, lagres en zip-fil med samme filnavn i den mappen. Hvis du valgte flere filer, lagres et zip-arkiv med navnet Archive.zip i den mappen. Hvis du vil endre navnet, trykker og holder du på zip-arkivet og velger Gi nytt navn.

Slik åpner du en zip-fil på iPhone eller iPod touch

1. Åpne Filer-appen, og finn zip-filen eller -arkivet du vil pakke ut.

2. Trykk på zip-filen eller -arkivet.

3. Det opprettes en mappe som inneholder filene. Hvis du vil endre navnet, trykker og holder du på mappen, og deretter trykker du på Gi nytt navn.

4. Trykk for å åpne mappen.

På iPad

Hvis du vil dele en stor fil eller flere filer, tar en komprimert fil mindre plass og kan derfor sendes raskere. Finn ut hvordan du komprimerer eller pakker ut filer på iPad.

Slik lager du en zip-fil på iPad

1. Åpne Filer-appen, og velg et sted, for eksempel På Min iPad eller iCloud Drive.

2. Trykk på Velg, og velg én eller flere filer.

3. Trykk på Mer, og trykk deretter på Komprimer.

Compress is located above Remove Download.
  4. Hvis du valgte én fil, lagres en zip-fil med samme filnavn i den mappen. Hvis du valgte flere filer, lagres et zip-arkiv med navnet Archive.zip i den mappen. Hvis du vil endre navnet, trykker og holder du på zip-arkivet og velger Gi nytt navn.

Slik åpner du en zip-fil på iPad

1. Åpne Filer-appen, og finn zip-filen eller -arkivet du vil pakke ut.

2. Trykk på zip-filen eller -arkivet.

3. Det opprettes en mappe som inneholder filene. Hvis du vil endre navnet, trykker og holder du på mappen, og deretter trykker du på Gi nytt navn.