Bruk Filer-appen på iPhone, iPad eller iPod touch

Se og administrere filene dine fra en hvilken som helst iPhone, iPad eller iPod touch. Med Filer-appen er det lett å finne det du leter etter – uansett hvor det er lagret eller hvilken enhet du bruker.

Symbol for Filer-appen

Med Filer-appen holder du alle filene dine samlet. Du kan enkelt bla gjennom, søke i og organisere alle filene dine på ett sted. Det gjelder ikke bare filene som er på enheten du bruker, men også i apper, i iCloud Drive og andre skytjenester.

Før du begynner

Hvis du ikke ønsker å ha tilgang til iCloud Drive-filene dine i Filer-appen, kan du velge å laste ned og legge til kun skytjenester fra tredjeparter i stedet.

Finn filene dine

For å få tilgang til filene dine kan du bare åpne Filer-appen og velge plasseringen til filen du leter etter.

Lagre en kopi av filen lokalt

Du kan finne lokalt lagrede filer i På [enhet], under Steder. På iPad drar du bare filene til På iPad-mappen for å lagre dem direkte på enheten. Hvis du vil lagre en fil lokalt på iPhone eller iPod touch, følger du denne framgangsmåten.

1. Gå til filen du vil lagre på enheten din.
  2. Trykk på Velg > filnavnet > Organiser .
  3. Under På [enhet] velger du en mappe eller trykker på Ny mappe  for å lage en ny.
  4. Trykk på Kopier.

Du kan også trykke lenge på en fil, velge Flytt, og deretter velge hvilken mappe du vil kopiere den til.

I iOS 12 eller tidligere trykker du på filen og velger Flytt. Deretter velger du Numbers, Keynote eller Pages under På [enhet] og trykker på Kopiér.

Flytt iCloud Drive-filer

1. Gå til filen du vil flytte.
  2. Trykk på Velg, og velg deretter filen.
  3. Trykk på Organiser .
  4. Under På [enhet] velger du en mappe eller trykker på Ny mappe  for å lage en ny.
  5. Trykk på Flytt.

Du kan også trykke lenge på en fil, velge Flytt, og deretter velge hvilken mappe du vil kopiere den til.

Se etter filer på andre enheter

Følg framgangsmåten for enheten din.

• På Mac går du til Finder > iCloud Drive.
  • På iCloud.com går du til iCloud Drive-appen.
  • På en PC med iCloud for Windows går du til Filutforsker > iCloud Drive.

Organiser filene dine

Det er lett å organisere alle filene som er lagret i iCloud Drive – inkludert Pages-, Numbers- og Keynote-dokumenter. Når du gjør endringer på én enhet, blir endringene automatisk oppdatert på alle enhetene med iCloud Drive.

Du kan opprette dine egne mapper. Eller du kan gi nye navn til filer og mapper du allerede har ved å trykke hardt på dem.

Opprette nye mapper

1. Gå til Steder.
  2. Trykk på iCloud Drive, På min [enhet] eller navnet på en tredjeparts skytjeneste der du vil ha den nye mappen.
  3. Sveip nedover på skjermen.
  4. Trykk på Mer .
  5. Velg Ny mappe.
  6. Skriv navnet på den nye mappen. Trykk deretter på Ferdig.

I iOS 12 eller tidligere trykker du på Ny mappe . Hvis du ikke ser Ny mappe  eller den er grå, støtter ikke skytjenesten fra tredjepart nye mapper.

Vis filene etter navn, dato, størrelse eller etikettene du legger til. Med fargerike og tilpassede navn kan du legge til etiketter i filene dine akkurat slik du vil. På den måten finner du raskt prosjektene eller dokumentene du trenger.

Legg til etiketter

1. Trykk på Velg.
  2. Trykk på filen du vil legge til en etikett for.
  3. Trykk på Del  > Legg til etiketter
  4. Velg etiketten du vil legge til.

Gi en etikett nytt navn

1. Gå til Steder.
  2. Trykk på Mer  > Rediger.
  3. Trykk på navnet til en eksisterende etikett.
  4. Skriv navnet på den nye etiketten.
  5. Trykk på Ferdig.

Slette filer

Velg filene du ikke vil ha lenger, og trykk på Slett . Hvis du sletter filer fra iCloud Drive-mappen på én enhet, blir de slettet fra de andre enhetene dine også. Med iCloud Drive fjernes filene fra alle enhetene der du er logget på med samme Apple-ID.

Når du sletter filer fra iCloud Drive eller På min [enhet], flyttes filene til Nylig slettet-mappen. Hvis du ombestemmer deg eller sletter en fil ved en feil, har du 30 dager på gjenopprette den. Gå til Steder > Nylig slettet. Velg filen du vil beholde, og trykk på Gjenopprett. Etter 30 dager blir filene fjernet fra Nylig slettet.

Du kan også logge på iCloud.com fra Mac eller PC, og deretter gå til iCloud Drive og kontrollere Nylig slettet.

Del og jobb med filer med vennene dine

Vil du dele et dokument med en venn eller kollega? Send vedkommende en kobling til en fil du har lagret i iCloud Drive, direkte fra Filer-appen. Velg filen, trykk på Del  , og velg deretter Legg til personer. Du kan også dele en kopi av filen via AirDrop, Meldinger, Mail, et delt notat med mer.

Eller kanskje du vil samarbeide om et prosjekt i sanntid. Med Filer-appen kan du gjøre det med Pages-, Numbers- og Keynote-dokumenter. Velg filen og trykk på Del eller  > Legg til personer . Du kan invitere dem til å samarbeide via Meldinger eller Mail, eller du kan kopiere og lime inn en kobling. Deltakerne er fargekodede. Og du kan se når de er tilkoblet og jobber med det delte dokumentet.

Bruk tredjepartsapper i Filer

Med Filer-appen kan du legge til skytjenester fra tredjeparter – for eksempel Box, Dropbox, OneDrive, Adobe Creative Cloud, Google Drive med flere – slik at du har tilgang til alle filene dine på alle enhetene dine. Filene du lagrer i iCloud Drive, vises automatisk i Filer-appen. Men du må konfigurere de andre skytjenestene dine for å få tilgang til dem i Filer-appen.

Legg til apper fra tredjeparter

1. Last ned og konfigurer skyappen fra en tredjepart.
  2. Åpne Filer-appen.
  3. Trykk på Naviger-fanen.
  4. Trykk på Mer  > Rediger.
  5. Slå på appene fra tredjeparter du vil bruke i Filer-appen.
  6. Trykk på Ferdig.

I iOS 12 eller tidligere åpner du Filer-appen og trykker på Steder > Rediger for å legge til tredjepartsapper.

Hvis du mangler en av skytjenestene fra en tredjepart i Filer-appen, må du kontakte skyleverandøren din.

Flytt skyfiler fra tredjeparter

1. Åpne filen du vil flytte.
  2. Trykk på Del  > Kopier.
  3. Åpne mappen du vil flytte filen til.
  4. Trykk hardt på skjermen.
  5. Trykk på Lim inn.

Gjør mer med Filer i iPadOS

Hvis du bruker iPadOS, kan du få tilgang til filer på en USB-stasjon, et SD-kort eller en harddisk via Filer-appen på iPadOS. Det er bare å koble til stasjonen og velge den under Steder. Du kan også koble til en filtjener i formatene Apple File System (APFS), Mac OS Extended, MS-DOS (FAT) og ExFAT. Du har også mulighet til å se filene i Kolonnevisning, noe som er nyttig hvis du har filer nestet i flere mapper. Med Kolonnevisning kan du se forhåndsvisning av filer, og du får også tilgang til verktøy som merking og rotering – uten at du en gang trenger å åpne en fil.

Koble til en filtjener

1. Åpne Naviger-fanen.
  2. Trykk på Mer .
  3. Velg Koble til tjener.
  4. Skriv inn SMB-adressen.
  5. Trykk på Koble til.
  6. Tjenernavnet vises under Delt i Naviger-menyen.

Bytt til Kolonnevisning

1. Åpne Naviger-fanen i liggende modus.
  2. Velg en mappe.
  3. Sveip ned til høyre på skjermen.
  4. Velg Kolonnevisning  øverst til høyre.
  5. Trykk på en mappe for å se innholdet.
  6. Trykk på en fil for å se en forhåndsvisning.

For å forlate Kolonnevisning trykker du på Rutenettvisning  eller Listevisning  , eller du kan bruke iPad i stående modus.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.