Spill av HDR-video på Mac

Disse Mac-modellene støtter HDR-video på HDR10-kompatible skjermer, inkludert TV-er og projektorer.

Bred støtte for video med utvidet dynamisk område (HDR), som HDR-filmer og -TV-serier fra Apple eller andre leverandører, krever siste versjon av macOS og en kompatibel Mac-modell. Hvis Macen, skjermen, videokabelen eller videokabeladapteren din ikke støtter HDR10, spilles video av med standard dynamisk område (SDR).

Mac-modeller som støtter HDR

Mac-modell
med Thunderbolt 3 (USB-C)

Innebygd
skjerm

Ekstern skjerm
med DisplayPort

Ekstern skjerm
med HDMI

MacBook Pro fra 2018 eller nyere   1  2
MacBook Air fra 2018 eller nyere  1  3
iMac introdusert i 2020
iMac Pro
Mac mini fra 2018 og nyere  1  4
Mac Pro fra 2019

1. Premium HDR-innhold fra Apple spilles av med oppløsninger opp til 1080p (1920 x 1080).
2.Når du bruker Apples adapter med noen 13-tommers Intel-baserte modeller, spilles HDR-innhold i oppløsninger opptil 1080p.
3. Tilgjengelig når du bruker en MacBook Air med Apple-chip.
4. Når du bruker en Intel-basert Mac, spilles HDR-innhold i oppløsninger opptil 1080p.

Eksterne skjermer

Bruk Thunderbolt 3 (USB-C)-portene på Macen for å koble til eksterne HDR10-kompatible skjermer. Når en ekstern skjerm informerer Macen om at den støtter HDR10, kan det hende at Macen automatisk aktiverer HDR for den skjermen. Du kan også aktivere eller deaktivere HDR i Skjermer-valg.

DisplayPort-skjermer

Bruk en kabel som har en USB-C-kontakt for Macen og passende kontakt for porten på skjermen din – vanligvis DisplayPort, USB-C eller Thunderbolt 3.

HDMI-skjermer

Bruk en HDMI-kabel og en USB-C-adapter, som Apple USB-C digital AV-multiportadapter eller Belkin USB-C-til-HDMI-adapter.

Apple Pro Display XDR

Apple Pro Display XDR støtter flere HDR-formater, inkludert HDR10, når den brukes med en Mac som er kompatibel med denne skjermen.

Slik får du best mulig HDR-bilde

Hvis HDR-video ikke spilles av i HDR eller med den kvaliteten du forventer, kan du prøve disse løsningene.

Kontroller Macen

• Installer de siste programvareoppdateringene fra Apple for macOS Catalina eller nyere. Noen HDR-funksjoner er bare tilgjengelige med nyeste macOS-versjon.
  • Velg Apple-menyen  > Systemvalg, klikk på Skjermer, og kontroller deretter at High Dynamic Range er valgt. Dette vises kun på tredjepartsskjermer som støtter HDR10 – ikke på innebygde skjermer. Hvis du ikke vil bruke HDR, fjerner du merket for denne avmerkingsboksen.
    Innstillingsvindu for ekstern HDR-skjerm
  • Velg Apple-menyen  > Systemvalg og deretter Batteri eller Strømsparing. Hvis «Optimaliser videostrømming når maskinen går på batteristrøm» er valgt, sparer Macen strøm ved å spille av HDR-videoer i SDR når den går på batteristrøm. For å spille av i HDR kobler du Macen til nettstrøm eller fjerner avmerkingen for dette.

Sjekk den eksterne skjermen

• Kontroller at skjermen støtter HDR10. Hvis skjermen har sin egen HDR-innstilling, slår du den på eller setter den til å foretrekke HDR når det er tilgjengelig.
  • Kontroller at skjermen bruker den nyeste firmwaren fra produsenten. Sjekk skjermens dokumentasjon for detaljer.
  • Noen TV-apparater støtter HDR bare på en spesifikk inngang, for eksempel HDMI-inngang 2 eller HDMI-inngang 3. Sjekk tilhørende dokumentasjon for detaljer.

Sjekk mediene du bruker

Hvis du spiller av premiuminnhold fra en tredjeparts innholdsleverandør, må du ta kontakt med innholdsleverandøren for å forsikre deg om at de støtter HDR på Macen din.

Sjekk kablene og andre enheter

• Hvis du bruker HDMI, må du sørge for at HDMI-kabelen og adapteren støtter HDR10. Apple anbefaler HDMI-kabler som er testet med Apple TV 4K og et bredt spekter av TV-er, for eksempel Belkin UltraHD HDMI-kabel. Kompatible adaptere inkluderer Apple USB-C digital AV-multiportadapteren og Belkin USB-C-til-HDMI-adapteren.
  • Hvis videotilkoblingen din passerer gjennom en AV-mottaker, lydplanke eller annen enhet før den kobles til skjermen, må du kontrollere at enheten støtter HDR10 og bruker den nyeste firmwaren fra produsenten. Du kan teste dette ved å koble Macen direkte til skjermen.

Sjekk visningsomgivelsene dine

Lysstyrken og fargen på HDR-videoen kan variere avhengig av Mac-modellen og belysningen i omgivelsene. Omgivelser med svakt lys, for eksempel et mørklagt rom, forbedrer den visuelle effekten av HDR.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.