Slik oppgraderer du til OS X Yosemite

OS X Yosemite er fremdeles tilgjengelig for Macer som ikke kan oppgradere til nyere versjoner av Mac-operativsystemet.

Kontroller kompatibilitet

Du kan oppgradere til OS X Yosemite på alle følgende Mac-modeller. Macen trenger også minst 2 GB minne og 8 GB tilgjengelig lagringsplass.

MacBook fra 2009 og nyere samt MacBook (13-tommers, aluminium, sent 2008)
MacBook Air fra slutten av 2008 eller senere
MacBook Pro fra midten av 2007 eller senere
Mac mini fra begynnelsen av 2009 eller senere
iMac fra midten av 2007 eller senere
Mac Pro fra begynnelsen av 2008 eller senere
Xserve-modeller introdusert i begynnelsen av 2009

For å se informasjon om Mac-modellen, minnet, lagringsplassen og macOS-versjonen velger du Om denne maskinen på Apple-menyen . Hvis Macen din ikke er kompatibel med OS X Yosemite, får du beskjed av installeringsprogrammet om dette.

Lag en sikkerhetskopi

Det er lurt å sikkerhetskopiere Macen din før du installerer oppgraderinger. Det er enkelt med Time Machine, men du kan også sikkerhetskopiere på andre måter. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Macen din.

Koble deg til

Det tar tid å laste ned og installere OS X, så du må passe på at du har en stabil internett-tilkobling. Hvis du bruker en bærbar Mac, må du koble den til strømnettet.

Last ned OS X Yosemite

Hvis du vil ha den sterkeste sikkerheten og de nyeste funksjonene, kan du sjekke om du kan oppgradere til macOS Catalina, som er den nyeste versjonen av macOS.

Hvis du fortsatt trenger OS X Yosemite, bruker du denne koblingen: Last ned OS X Yosemite. En fil med navnet InstallMacOSX.dmg lastes ned på Macen din.

Installer macOS-installeringsprogrammet

Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å åpne et vindu som viser innholdet i den. Deretter dobbeltklikker du på filen den inneholder, som heter InstallMacOSX.pkg.

Følg instruksjonene på skjermen, som veileder deg gjennom de nødvendige trinnene i installeringsprosessen.

Start installeringen

Når du har installert installeringsprogrammet, åpner du Programmer-mappen på Mac og dobbeltklikker på filen som heter Installer OS X Yosemite.

Klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen. Det er kanskje enklest å begynne installeringen om kvelden, slik at den kan fullføres over natten, om nødvendig.

Tillat installeringen å fullføres

Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Maskinen din kan starte på nytt, vise en framdriftsindikator eller vise en blank skjerm flere ganger under installeringen av både OS X og relaterte oppdateringer til Mac-firmwaren.