Skjul e-postadresse for Logg på med Apple

Hvis du velger å skjule e-postadressen når du oppretter en konto i en app eller på et nettsted ved bruk av Logg på med Apple, genereres en unik, tilfeldig e-postadresse, slik at den personlige e-postadressen din forblir privat.

Del e-postadresse eller hold den privat

Hvis en app eller et nettsted spør deg om e-postadresse når du setter opp en konto med Logg på med Apple, har du to muligheter:

1. Velg Del e-postadresse for å dele den personlige e-postadressen din med app- eller nettstedsutvikleren. Hvis du kjenner til appen og synes det er greit at utvikleren kan identifisere deg med e-postadresse, velger du Del e-postadresse.
  2. Velg Skjul e-postadresse for å skjule den personlige e-postadressen din og dele en unik, tilfeldig adresse i stedet. Hvis du ikke kjenner til utvikleren ennå, eller du foretrekker mer personvern, bør du kanskje velge Skjul e-postadresse.

Hvis du velger Skjul e-postadresse

En unik, tilfeldig e-postadresse genereres, slik at den personlige e-postadressen din ikke deles med app- eller nettstedsutvikleren når kontoen opprettes og du logger på. Dette er en unik adresse for deg og utvikleren, og den ser slik ut: <unik-alfanumerisk-streng>@privaterelay.appleid.com

Hvis du for eksempel har j.hansen@icloud.com som Apple-ID, kan den unike, tilfeldige e-postadressen for en bestemt app ende opp med å bli dpdcnf87nu@privaterelay.appleid.com.

Meldinger som app- eller nettstedsutvikleren sender til denne adressen, blir automatisk videresendt til den personlige e-postadressen din via tjenesten vår for privat videresending av e-post. Du kan lese disse e-postene og svare direkte på dem uten at den personlige adressen din avsløres.

Vi verken leser eller behandler noe av innholdet i e-postmeldingene som går gjennom videresendingstjenesten. Unntaket er standard spamfiltrering, som er nødvendig for å ivareta statusen vår som en pålitelig e-postleverandør. Alle e-postmeldinger slettes fra videresendingsserverne etter at du har mottatt dem – vanligvis i løpet av sekunder.

Du kan når som helst endre e-postadressen som mottar videresendte meldinger fra en utvikler. Alternativt kan du velge å slå av videresending av e-post for å slutte å motta meldinger fra en utvikler. Du kan også velge å dele den personlige e-postadressen din med en utvikler direkte i appen eller på nettstedet.