Slik bruker du Logg på med Apple

Logg på med Apple er en rask, enkelt og sikker måte å logge på apper og nettsteder på – med Apple-ID-en du allerede har.

Om Logg på med Apple

Når du ser en Logg på med Apple-knapp på en deltakende app eller et deltakende nettsted, betyr det at du kan opprette en konto og logge på med Apple-ID-en din. Du slipper å bruke en konto for sosiale medier eller fylle ut skjemaer og velge nok et nytt passord. Bare trykk på Logg på med Apple-knappen, sjekk informasjonen, og logg på raskt og sikkert med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden for enheten.

Logg på med Apple er bygd opp fra grunnen av for å ivareta personvernet ditt og sørge for at det er du som har kontrollen over personopplysningene dine. Ved første pålogging kan apper og nettsteder bare be deg om navn og e-postadresse for å opprette en konto til deg. Du kan bruke Skjul e-posten min – Apples private e-postformidlingstjeneste – til å opprette og dele en unik, tilfeldig e-postadresse som videresender til den private e-postadressen din. På denne måten kan du motta nyttige meldinger fra appen uten å dele den private e-postadressen din. Bare den registrerte app- eller nettstedsutvikleren kan kommunisere med deg ved hjelp av denne e-postadressen, og du kan deaktivere den når som helst.

Logg på med Apple sporer deg ikke og profilerer deg ikke når du bruker favorittappene og -nettstedene dine, og Apple beholder bare den informasjonen som er nødvendig for at du skal kunne logge på og administrere kontoen din.

Dette trenger du

For å logge på en app eller et nettsted som tilbyr Logg på med Apple, må du

Logg på med Apple er tilgjengelig med deltakende nettsteder i Safari og deltakende apper på Apple-enheter med den nyeste programvaren – iOS 13 eller nyere, iPadOS 13 eller nyere, watchOS 6 eller nyere, macOS Catalina 10.15 eller nyere og tvOS 13 eller nyere. Du kan også bruke Logg på med Apple med andre nettlesere og på andre plattformer, for eksempel Android eller Windows.

Logg på med Apple er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Alderen kan variere etter land eller region.

Bruk Logg på med Apple på Apple-enheten din

Det er raskt og enkelt å bruke Logg på med Apple på alle Apple-enheter med den nyeste programvaren. Kontroller at du er logget på med Apple-ID-en din på enheten.

1. Trykk på Logg på med Apple-knappen på den deltakende appen eller det deltakende nettstedet.
  2. Hvis appen eller nettstedet ikke har bedt om noe informasjon for å opprette kontoen din, kan du sjekke at Apple-ID-en din er riktig, og deretter går du til trinn 4.
  3. Hvis du blir bedt om å oppgi navn og e-postadresse, fyller Logg på med Apple ut informasjonen fra Apple-ID-en din automatisk. Du kan redigere navnet ditt hvis du vil, og du kan velge Del e-postadressen min eller Skjul e-postadressen min
  4. Trykk på Fortsett, og bekreft raskt med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden til enheten for å logge på. Hvis du ikke har Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode konfigurert, kan du skrive inn Apple-ID-passordet ditt.

Så lenge du forblir pålogget på enheten, forblir du automatisk pålogget på de fleste appene.

Hvis du trenger å logge på igjen, trykker du bare på Logg på med Apple-knappen igjen og bekrefter med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden. Det fungerer på samme måte på andre Apple-enheter der du er logget på med samme Apple-ID.

Bruk Logg på med Apple på andre plattformer

Mange apper er tilgjengelige på flere Apple-enheter, på nettet og på andre plattformer som Android og Windows. Utviklere kan legge til Logg på med Apple på alle stedene der de har appen eller tjenesten sin, slik at du kan logge på raskt og enkelt.

1. Trykk på Logg på med Apple-knappen på den deltakende appen eller det deltakende nettstedet.
  2. Når du bruker et sikkert nettsted som drives av Apple, skriver du inn Apple-ID-en din og passordet ditt.
  3. Den første gangen du logger på, blir du bedt om å oppgi en verifiseringskode fra en godkjent Apple-enhet eller telefonnummeret ditt. Sjekk enheten, og skriv inn koden. På nettet kan du hoppe over dette trinnet i 30 dager etter den første påloggingen ved å velge å godkjenne den nettleseren du bruker nå.
  4. Hvis appen eller nettstedet ikke har bedt om noe informasjon for å opprette kontoen din, kan du sjekke at Apple-ID-en din er riktig, og deretter går du til trinn 6.
  5. Hvis du blir bedt om å oppgi navn og e-postadresse, fyller Logg på med Apple automatisk ut informasjonen fra Apple-ID-en din. Du kan redigere navnet ditt hvis du vil, og du kan velge Del e-postadressen min eller Skjul e-postadressen min.
  6. Trykk på Fortsett for å fullføre påloggingsprosessen.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.