Bruk Shazam på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller Mac

Bruk Shazam til å finne ut hva du hører på radioen, i en butikk eller hvor som helst der du hører en sang. Deretter kan du sjekke Shazam-biblioteket ditt for å finne sanger du har identifisert, og oppdag ny musikk basert på det du har brukt Shazam på.

Shazam identifiserer en sang ved å lage et unikt digitalt fingeravtrykk for å matche det du hører, med en av flere millioner sanger i Shazam-databasen.

Bruk Shazam-appen

Hvis du har installert Shazam-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, kan du bruke appen til å identifisere musikk og lagre musikken i biblioteket ditt.

1. Åpne Shazam-appen på enheten din.
  2. Trykk eller klikk på Shazam-knappen  for å identifisere sangen som spilles i nærheten av deg.
    iPhone med Shazam-app åpen, som viser Hjem-skjerm

Når Shazam har identifisert sangen, lagres den i Shazam-biblioteket

Når du har identifisert en sang, kan du koble til Apple Music og andre musikktjenester for å lytte til Shazamen.

Hvis du ikke har internettforbindelse, lager appen likevel et unikt digitalt fingeravtrykk for å matche det mot Shazam-databasen neste gang enheten kobles til internett. Hvis en sang ikke kan identifiseres, forsvinner den fra listen over ventende Shazamer.

Bruke Auto-Shazam

For å få Shazam til å identifisere sanger som spilles av nær deg automatisk, berører og holder du på (eller dobbeltklikker på Mac) Shazam-knappen . Når Auto-Shazam er på, matcher Shazam det du hører på med sanger i Shazam-databasen – selv når du bytter til en annen app. Shazam lagrer aldri det appen hører.

Du finner Shazamer som er identifisert med Auto-Shazam, i biblioteket ditt, gruppert sammen etter dato.

For å slå av Auto-Shazam trykker eller klikker du på Shazam-knappen.

Bruk Shazam i Kontrollsenter på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruke Shazam på sanger rett fra Kontrollsenter på iPhone eller på iPad.* For å legge til Shazam i Kontrollsenter, går du til Innstillinger > Kontrollsenter og trykker deretter på Legg til-knappen ved siden av Musikkgjenkjenning.

For å identifisere sanger fra Kontrollsenter, trykker du på Shazam-knappen for å identifisere hva som for øyeblikket spilles på enheten din eller i nærheten av deg. Shazam kan identifisere sanger som spilles av på enheten din, selv om du bruker hodetelefoner.

* Krever iOS eller iPadOS 14.2 eller nyere.

Flere måter å identifisere musikk på

Se tidligere Shazamer

Når Shazam har identifisert en sang, lagres den i Shazam-biblioteket:
iPhone med Shazam-appen åpen, som viser Shazam-biblioteket

• På iPhone eller iPad sveiper du til biblioteket eller trykker på Bibliotek-knappen for å se tidligere Shazamer.
  • På Mac vises nylige Shazamer under Shazam-knappen.
  • På Apple Watch vises nylige Shazamer under Shazam-knappen, og de lagres også i Shazam-biblioteket på den sammenkoblede iPhonen.
  • For å få tilgang til alle tidligere Shazamer må du opprette en Shazam-konto. Deretter kan du se Shazamer på shazam.com/myshazam og andre enheter du er logget på.

Endre innstillingene

Gå til biblioteket i Shazam-appen, og trykk deretter på Innstillinger-knappen for å justere Shazam-innstillingene:
iPhone med Shazam-appen åpen, som viser Innstillinger

• Kontroller varslinger fra Shazam.
  • For å få Shazam til å lytte automatisk når appen er åpnet, slår du på «Shazam ved appstart».
  • Bruk iCloud til å sikkerhetskopiere Shazamer.

Mikrofoninnstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch

Shazam må ha tilgang til mikrofonen på enheten for å høre det du lytter til. På iPhone eller iPad åpner du Innstillinger, ruller ned til de installerte appene og trykker på Shazam, og deretter slår du på Mikrofon. Hvis du ikke ser et valg for Mikrofon, har du kanskje slått på begrensninger for Personvern-innstillinger.

Få hjelp