Bruk Shazam på iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac

Bruk Shazam til å identifisere sanger du hører på radioen, i en butikk eller hvor som helst ellers. Shazam arkiverer sangene du har identifisert. Og du kan høre på snutter av sangene for å oppdage ny musikk.

Shazam identifiserer en sang ved å lage et unikt digitalt fingeravtrykk for å matche det du hører, med en av flere millioner sanger i Shazam-databasen.

Identifiser sanger med Shazam

Hvis du vil identifisere sanger, kan du bruke Shazam-appen og Musikkgjenkjenning i Kontrollsenter på iPhone og iPad, Shazam på Apple Watch og Mac, Siri og andre tjenester.

Bruk Shazam-appen på iPhone eller iPad

1. Åpne Shazam-appen på enheten din.
  2. Trykk på Shazam-knappen  for å identifisere sangen som spilles i nærheten av deg.

Du kan se sangene du har identifisert i My Music (Min musikk) i Shazam-appen. Sangene du har identifisert blir også sikkerhetskopiert til iCloud.

Når du har identifisert en sang, kan du trykke på play-knappen ved siden av Shazamen for å lytte til et snutt. Hvis du har et Apple Music-abonnement, kan du lytte til hele sangen i Shazam. Du kan også koble Shazam til andre musikkstrømmetjenester som Shazam støtter.

Hvis du ikke har internettforbindelse, lager appen likevel et unikt digitalt fingeravtrykk for å matche det mot Shazam-databasen neste gang enheten kobles til internett. Hvis en sang ikke kan identifiseres, forsvinner den fra listen over ventende Shazamer.

Identifiser sanger i Kontrollsenter på iPhone eller iPad

På iPhone og iPad kan du bruke Musikkgjenkjenning til å identifisere sanger direkte fra Kontrollsenter. For å legge til Musikkgjenkjenning i Kontrollsenter går du til Innstillinger > Kontrollsenter. Deretter trykker du på Legg til-knappen  ved siden av Musikkgjenkjenning.*

Når du vil identifisere en sang, åpner du Kontrollsenter, og trykker deretter på Shazam-knappen . Shazam kan identifisere sanger som spilles av på enheten din, selv om du bruker hodetelefoner.

Hvis du vil se sangene du har identifisert, kan du holde inne Shazam-knappen i Kontrollsenter for å åpne aktivitetsloggen. Trykk på en sang for å åpne den i Shazam.

Hvis du har synkronisert Musikkgjenkjenning i Kontrollsenter med Shazam-appen, vises sangene du har identifisert i My Music (Min musikk) i Shazam-appen. De sikkerhetskopieres også til iCloud.

*Krever iOS eller iPadOS 14.2 eller nyere.

Bruk Auto Shazam

For å få Shazam til å identifisere sanger som spilles av nær deg automatisk, holder du inne Shazam-knappen . Når Auto-Shazam er på, matcher Shazam det du hører på med sanger i Shazam-databasen – selv når du bytter til en annen app. Shazam lagrer aldri det appen hører.

For å slå av Auto Shazam trykker eller klikker du på Shazam-knappen.

Hvis du vil at Shazam automatisk skal lytte når du åpner appen på iPhone eller iPad, kan du sveipe opp til My Music (Min musikk) fra hovedskjermen i Shazam, trykke på Innstillinger knappen  og slå på «Shazam on app start» (Shazam ved appstart).

Du finner sangene som er identifisert med Auto Shazam, i My Music (Min musikk), gruppert sammen etter dato.

Flere måter å identifisere musikk på

Finn tidligere Shazamer

På iPhone eller iPad finner du tidligere Shazamer ved å sveipe opp på hovedskjermbildet i Shazam for å få tilgang til My Music (Min musikk). Hvis du vil slette en Shazam, trykker du på More (Mer) ved siden av den aktuelle Shazamen. Deretter trykker du på «Remove from My Music» (Fjern fra Min musikk).

På Mac vises nylige Shazamer under Shazam-knappen.

På Apple Watch vises nylige Shazamer under Shazam-knappen, og de lagres også i My music (Min musikk) på den sammenkoblede iPhonen.

Sikkerhetskopier Shazamer til iCloud på iPhone eller iPad

Når du installerer Shazam på iPhone eller iPad, blir Shazamene dine automatisk sikkerhetskopiert til iCloud. Sørg for at du er logget på med Apple-ID-en din, og at du har slått på iCloud for Shazam på enheten din.

Når du sikkerhetskopierer Shazamer, mister du dem ikke hvis noe skjer med enheten din. Du får også tilgang til Shazamene dine på andre enheter når du logger på med samme Apple-ID.

Hvis du velger å ikke sikkerhetskopiere Shazamene dine i iCloud, lagres de uansett på enheten din. Du kan sikkerhetskopiere Shazamer til iCloud når som helst, med mindre du har gjenopprettet enheten til fabrikkinnstillingene eller har begynt å bruke en ny enhet.

Synkroniser Musikkgjenkjenning i Kontrollsenter med Shazam-appen

Når du slår på Musikkgjenkjenning og Shazam i iCloud-innstillinger på enheten din, synkroniseres sanghistorikken din på tvers av Shazam-appen og Kontrollsenter. I de fleste tilfeller skjer dette automatisk. Hvis det ikke fungerer, kan du gjøre følgende:

1. Påse at du har oppdatert Shazam til den nyeste versjonen.
  2. Påse at du har konfigurert tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.
  3. Gå til Innstillinger > navnet ditt.
  4. Trykk på iCloud.
  5. Slå på Musikkgjenkjenning.
  6. Slå på Shazam.

Hvis du synkroniserer Shazam i Kontrollsenter med iCloud, blir Shazamene dine utilgjengelige i kontoen din på shazam.com. Og fordi Shazam ikke lenger lagrer dataene dine, kan du ikke be Shazam.com om en kopi av Shazam-dataene dine.

Kjøp sanger fra Shazamene dine

Du kan kjøpe sanger fra Shazamer i iTunes Store.

1. I Shazam trykker du på More (Mer)  ved siden av sangen du søkte etter. Deretter trykker du på Buy on iTunes (Kjøp på iTunes).
  2. Trykk på prisen ved siden av sangen i iTunes Store for å kjøpe den.