Bruke Shazam til å identifisere sanger og finne ny musikk

Bruk Shazam til å finne ut hva du hører på radioen, i en butikk eller hvor som helst der du hører en sang. Deretter kan du sjekke Shazam-biblioteket ditt for å finne sanger du har identifisert, og oppdag ny musikk basert på det du har brukt Shazam på.

Shazam identifiserer en sang ved å lage et unikt digitalt fingeravtrykk for å matche det du hører, med en av flere millioner sanger i Shazam-databasen. Du kan bruke Shazam med iPhone, iPad, Mac og Apple Watch samt med Android- og Wear OS-enheter.

Identifisere musikk med Shazam

1. Åpne Shazam-appen på enheten din.
  2. Trykk eller klikk på Shazam-knappen  for å identifisere sangen som spilles i nærheten av deg. Når Shazam har identifisert sangen, lagres den i Shazam-biblioteket

Når du har identifisert en sang, kan du koble til Apple Music og andre musikktjenester for å lytte til Shazamen.

Hvis du ikke har internettforbindelse, lager appen likevel et unikt digitalt fingeravtrykk for å matche det mot Shazam-databasen neste gang enheten kobles til internett. Hvis en sang ikke kan identifiseres, forsvinner den fra listen over ventende Shazamer.

Bruke Auto-Shazam

For å få Shazam til å identifisere sanger som spilles av nær deg automatisk, trykker du på og holder inne Shazam-knappen . Når Auto-Shazam er på, matcher Shazam det du hører på med sanger i Shazam-databasen – selv når du bytter til en annen app. Shazam lagrer aldri det appen hører.

Du finner Shazamer som er identifisert med Auto-Shazam, i biblioteket ditt, gruppert sammen etter dato.

For å slå av Auto-Shazam trykker eller klikker du på Shazam-knappen.

Flere måter å identifisere musikk på

• På iPhone eller iPad kan du si «Hei, Siri» og deretter spørre om hvilken sang det er.
  • På Android kan du bruke «Ok Google» og deretter spørre om hvilken sang det er.
  • På iPhone kan du legge til Shazam-widgeten for å identifisere musikk fra I dag-visningen.
  • På Apple Watch eller en Wear OS-enhet kan du bruke Shazam for å identifisere sanger.
  • For å identifisere sanger fra menylinjen på Macen laster du ned Shazam for Mac fra Mac App Store.

Se tidligere Shazamer

Når Shazam har identifisert en sang, lagres den i Shazam-biblioteket:

• På iPhone, iPad og Android-enheter sveiper du til biblioteket eller trykker på Bibliotek-knappen  for å se tidligere Shazamer.
  • På Mac vises nylige Shazamer under Shazam-knappen.
  • På Apple Watch vises nylige Shazamer under Shazam-knappen, og de lagres også i Shazam-biblioteket på den sammenkoblede iPhonen.
  • For å få tilgang til alle tidligere Shazamer må du opprette en Shazam-konto. Deretter kan du se Shazamer på shazam.com/myshazam og andre enheter du er logget på.

Endre innstillingene

I Shazam-appen for iOS eller Android går du til biblioteket, og deretter trykker du på tannhjulet . Der kan du justere Shazam-innstillingene dine:

• Kontroller varslinger fra Shazam.
  • For å få Shazam til å lytte automatisk når appen er åpnet, slår du på «Shazam ved appstart».
  • På Android kan du kontrollere Pop-Up-Shazam.

Mikrofoninnstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch

Shazam må ha tilgang til mikrofonen på enheten for å høre det du lytter til. På iPhone eller iPad åpner du Innstillinger, ruller ned til de installerte appene og trykker på Shazam, og deretter slår du på Mikrofon. Hvis du ikke ser et valg for Mikrofon, har du kanskje slått på begrensninger for Personvern-innstillinger.

Få hjelp