Bruk Spareblussmodus på Apple Watch

Spareblussmodus i watchOS 9 og nyere reduserer strømforbruket til Apple Watch, slik at batteriet varer lenger.

Slik slår du på Spareblussmodus på Apple Watch

1. For å åpne Kontrollsenter trykker du på sideknappen (for watchOS 9 eller eldre trykker og holder du på bunnen av skjermen og sveiper deretter opp).

2. Trykk på batteriprosentknappen.

3. Slå på Spareblussmodus.

Du kan også slå på Spareblussmodus i Innstillinger.

1. Åpne Innstillinger-appen på Apple Watch.

2. Bla ned, og trykk deretter på Batteri.

3. Slå på Spareblussmodus.

Hver gang du slår på Spareblussmodus, vises et informasjonsskjermbilde. Bla ned til bunnen, og trykk deretter Slå på eller Slå på i. Hvis du velger Slå på i, kan du velge På i en dag, På i to dager eller På i tre dager.

Når Apple Watch er i Spareblussmodus, vises et gult sirkelsymbol øverst på skjermen.

Både batteriprosentknappen i Kontrollsenter, ladeanimasjonen og tiden i Vekkerklokkemodus blir gule i Spareblussmodus.

Bruk Spareblussmodus basert på batteriprosent

Når Apple Watch-batteriet går ned til 10 %, får du et Spareblussmodus-varsel som spør om du vil slå på funksjonen.

Spareblussmodus slås av automatisk når batteriet lades opp til 80 %, med mindre du velger å slå det på i flere dager.

Spareblussmodus slår av disse funksjonene

• Skjerm Alltid på

• Dobbelttrykkbevegelse

• Tid i dagslys

• Pulsvarsler for uregelmessig hjerterytme, høy hjertefrekvens og lav hjertefrekvens

• Bakgrunnsmålinger av puls

• Bakgrunnsmålinger av oksygen i blodet

• Varsel om treningsstart

Spareblussmodus slår av disse funksjonene når iPhone ikke er i nærheten

• Wi-Fi og mobiltilkoblinger

• Innkommende telefonsamtaler og varsler

Når du er i Spareblussmodus uten iPhone i nærheten og du åpner en app som krever mobilnettforbindelse, slås Wi-Fi eller mobilnett på slik at appen kan fungere. Dette kan føre til betydelig batteriforbruk.

Tapte telefonanrop og varsler hentes én gang i timen når du er i Spareblussmodus.

Spareblussmodus påvirker disse funksjonene

• Det kan ta lengre tid å ringe

• Bakgrunnsoppdateringer av apper skjer sjeldnere

• Komplikasjoner oppdateres sjeldnere

• Siri kan bruke lengre tid på å behandle en forespørsel

• Enkelte animasjoner og rullinger kan bli mindre jevne

Treningsøkter i Spareblussmodus

Når du bruker Trening-appen i Spareblussmodus, varer batteriet lenger, og verdier som puls og tempo blir fortsatt målt.

Du kan slå på Spareblussmodus i Kontrollsenter eller Innstillinger, eller du kan få Spareblussmodus til å slå seg på automatisk:

1. Åpne Innstillinger-appen på Apple Watch.

2. Bla ned, og trykk deretter på Trening.

3. Trykk på Spareblussmodus.

Nå blir Spareblussmodus slått på automatisk når du starter en treningsøkt i Trening-appen.

Forleng batterilevetiden med reduserte målinger av GPS-posisjon og puls

Når du bruker Trening-appen til treningsøkter med spasering, løping eller turgåing utendørs, kan du få Apple Watch til å gjøre færre målinger av GPS-posisjon og puls. Ved å redusere frekvensen av disse målingene kan du forlenge batterilevetiden betydelig på lange treningsøkter.

Denne funksjonen er tilgjengelig i watchOS 9.1 og nyere på Apple Watch SE (2. generasjon), Apple Watch Series 8 og nyere og Apple Watch Ultra og nyere.

1. Åpne Innstillinger-appen på Apple Watch.

2. Bla ned, og trykk deretter på Trening.

3. Trykk på Færre målinger av GPS-posisjon og puls.

Nå blir funksjonen slått på automatisk når Spareblussmodus er aktiv og du starter en utendørs treningsøkt med spasering, løping eller turgåing i Trening-appen. Klokken må være i Spareblussmodus for at denne funksjonen skal fungere.

Når denne funksjonen er aktiv, brukes alle strømsparingsfunksjonene i Spareblussmodus. I tillegg blir treningsvarsler slått av, mellomtider og deløkter registreres ikke, og målinger som gjeldende tempo er ikke tilgjengelige.