Slik oppgraderer du til macOS Mojave

Hvis du har maskinvare eller programvare som ikke er kompatibel med macOS Catalina, kan det være at du kan oppgradere til macOS Mojave.

Kontroller kompatibilitet

Du kan oppgradere til macOS Mojave fra OS X Mountain Lion eller nyere på følgende Mac-modeller. Maskinen din trenger også minst 2 GB med minne og 12,5 GB med tilgjengelig lagringsplass eller opptil 18,5 GB med lagringsplass når du skal oppgradere fra OS X Yosemite eller tidligere.

MacBook fra 2015 og nyere
MacBook Air fra 2012 og nyere
MacBook Pro fra 2012 og nyere
Mac mini fra 2012 og nyere
iMac fra 2012 og nyere
iMac Pro (alle modeller)
Mac Pro fra 2013, samt modeller fra midten av 2010 eller midten av 2012 med et anbefalt Metal-kompatibelt grafikkort.

For å finne Mac-modell, minne, lagringsplass og macOS-versjon velger du Om denne Macen på Apple-menyen . Hvis maskinen din ikke er kompatibel med macOS Mojave, får du beskjed om det av installereren.

Lag en sikkerhetskopi

Det er lurt å sikkerhetskopiere Macen din før du installerer oppgraderinger. Det er enkelt med Time Machine, men du kan også sikkerhetskopiere på andre måter. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Macen din.

Koble deg til

Det tar tid å laste ned og installere macOS, så du må sørge for at du har en stabil internett-tilkobling. Hvis du bruker en bærbar Mac, må du koble den til strømnettet.

Last ned macOS Mojave

For den sterkeste sikkerheten og de nyeste funksjonene kan du finne ut om du kan oppgradere til macOS Catalina, som er den nyeste versjonen av Mac-operativsystemet.

Hvis du fremdeles trenger macOS Mojave, bruker du denne App Store-linken: Hent macOS Mojave

Start installering

Installereren åpnes automatisk etter nedlasting.

Klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen. Det er kanskje enklest å begynne installeringen om kvelden, slik at den kan fullføres over natten, om nødvendig.

Hvis installereren ber om tillatelse til å installere et hjelpeverktøy, må du skrive inn administratornavnet og passordet du bruker til å logge deg på maskinen, og deretter klikke på Legg til hjelper.

Installerervindu for macOS Mojave

Tillat installeringen å fullføres

Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Maskinen din kan starte på nytt, vise en framdriftsindikator eller vise en blank skjerm flere ganger under installeringen av både macOS og relaterte oppdateringer til Mac-firmwaren.