Om USB-strømadaptere fra Apple

Denne oversikten hjelper deg med å identifisere en USB-strømadapter fra Apple. Apple USB-strømadaptere og -kabler følger med mange produkter og er tilgjengelige separat fra Apple og autoriserte Apple-forhandlere.

Hos Apple har kundenes sikkerhet høyeste prioritet. Derfor blir alle produktene våre – inkludert USB-strømadaptere – grundig testet for sikkerhet og pålitelighet, og de er utviklet for å oppfylle nasjonale sikkerhetsstandarder over hele verden.

Som en del av innsatsen vår for å nå miljømålene våre, inkluderer iPhone-modeller ikke lenger en strømadapter i esken. iPhone fortsetter å fungere med eksisterende strømadaptere og USB-A-til-Lightning-kabler, for eksempel de som var inkludert med tidligere modeller. Inkludert i esken med iPhone-modeller finner du nå en nyere USB-C-til-Lightning-kabel som støtter hurtiglading og er kompatibel med USB-C-strømadaptere og datamaskinporter som du kanskje allerede har. Du kan bruke enten en USB-A-til-Lightning-kabel eller den nyere USB-C-til-Lightning-kabelen med iPhone.

Du kan bruke hvilken som helst av adapterne som er oppført nedenfor, for å lade iPhone, iPad, Apple Watch eller iPod. Du kan også bruke en Mac USB-C-strømadapter eller tredjepartsadaptere som overholder gjeldende sikkerhetsstandarder. Hvis du vil ha mer informasjon om lading av iPhone, iPad, Apple Watch eller iPod, kan du se under Sikkerhet, Håndtering og Kundestøtte i iPhone-brukerhåndboken, iPad-brukerhåndboken, Apple Watch-brukerhåndboken eller iPod-brukerhåndboken.

5 W USB-strømadapter

De fleste iPhone-modeller som er eldre enn iPhone 11, ble levert med en strømadapter på 5 W i esken.

10 W USB-strømadapter

Disse enhetene leveres med en strømadapter på 10 W:

• iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad mini 4
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad 2

12 W USB-strømadapter

Disse enhetene leveres med en strømadapter på 12 W:

• iPad Pro 12,9-tommers (2. generasjon)
  • iPad Pro 12,9-tommers (1. generasjon)
  • iPad Pro (10,5-tommers)
  • iPad Pro (9,7-tommers)*
  • iPad Air (3. generasjon)*
  • iPad mini (5. generasjon)*
  • iPad (7. generasjon)*
  • iPad (6. generasjon)*
  • iPad (5. generasjon)*

* I noen land og regioner leveres denne modellen med en strømadapter på 10 W.

18 W USB-C-strømadapter

Disse enhetene leveres med en strømadapter på 18 W:

• iPad Pro 12,9-tommers (4. generasjon)
  • iPad Pro 12,9-tommers (3. generasjon)
  • iPad Pro 11-tommers (2. generasjon)
  • 11-tommers iPad Pro

18 W USB-C-strømadapteren fra Apple kan hurtiglade iPhone 8 og nyere.

20 W USB-C-strømadapter

Disse enhetene leveres med en strømadapter på 20 W:

• iPad mini (6. generasjon)
  • iPad (9. generasjon)
  • 12,9-tommers iPad Pro (5. generasjon)
  • 11-tommers iPad Pro (3. generasjon)
  • iPad (8. generasjon)
  • iPad Air (4. generasjon)

Finn ut mer om sertifiseringer for USB-strømadaptere

Når en iOS- eller iPadOS-enhet leveres med Apple USB-strømadapter, er adapteren sertifisert for å oppfylle nasjonale sikkerhetsstandarder i landene og regionene hvor enheten er tilgjengelig. Mange av disse landene og regionene, inkludert USA, har tatt i bruk Safety of Information Technology Equipment-standarden, IEC/UL 60950-1.

Apple USB-strømadapterne er beregnet på bruk med strømkilder på 100 V AC til 240 V AC med 50 Hz til 60 Hz. Type A (flat design med parallelle blad) Apple 5 W USB-strømadapteren, 18 W og 20 W USB-C-strømadapteren samt USB-strømadapterne på 10 W og 12 W (med Type A AC-støpsel) er også i samsvar med IEC/UL 60950-1- og IEC/UL 62368-1-standardene for bruk med strømkilder som gir 115 V AC (vekselstrøm) med 400 Hz.

Finn ut mer om USB-strømadaptere