Finn riktig strømadapter og strømkabel til den bærbare Macen din

Finn ut mer om hvilken strømadapter, strømledning samt hvilket støpsel som leveres sammen med den bærbare Macen.

Strømadaptere for bærbare Macer er tilgjengelige i utgavene 29 W, 30 W, 45 W, 60 W, 61 W, 85 W og 87 W. Du bør bruke en strømadapter som har riktig wattstyrke for den bærbare Macen. Du kan bruke en kompatibel adapter med høyere wattstyrke uten problemer, men det vil ikke få maskinen til å lade raskere eller fungere annerledes. Adaptere med lavere wattstyrke gir ikke nok strøm.

Bærbare Macer som lades via USB-C, leveres med en Apple USB-C-strømadapter med avtakbar støpsel (eller «duckhead») og en USB-C-ladekabel.

Bærbare Macer som lader via MagSafe, leveres med en strømadapter med MagSafe-kontakt, avtakbar «duckhead» og en strømkabel.

Bildene nedenfor viser adaptertypen for hver modell av MacBook, MacBook Pro og MacBook Air. Hvis du er usikker på hvilken Mac-modell du har, kan du se disse artiklene:

USB-C

USB-C-strømadapter på 29 eller 30 W og USB-C-ladekabel fra Apple

• MacBook-modeller fra 2015 og nyere

USB-C-strømadapter på 30 W fra Apple og USB-C-ladekabel

• MacBook Air-modeller fra 2018

USB-C-strømadapter på 61 W fra Apple og USB-C-ladekabel

• 13-tommers MacBook Pro-modeller fra 2016 og nyere

USB-C-strømadapter på 87 W fra Apple og USB-C-ladekabel

• 15-tommers MacBook Pro-modeller fra 2016 og nyere

Sørg for at du bruker riktig USB-C-ladekabel

Du kan bekrefte at du bruker den riktige versjonen av USB-C-ladekabelen fra Apple med den bærbare Macen din og den tilhørende USB-C-strømadapteren.

Kabelens serienummer er trykt på den ved siden av ordene «Designed by Apple in California. Assembled in China».

• Hvis de tre første tegnene i serienummeret er C4M eller FL4, kan kabelen brukes med USB-C-strømadapteren på 29 eller 30 W fra Apple.
  • Hvis de tre første tegnene i serienummeret er DLC eller CTC, kan kabelen brukes med USB-C-strømadapteren på 61 eller 87 W fra Apple.
  • Hvis meldingen du ser på kabelen, er «Designed by Apple in California. Assembled in China», men kabelen ikke har noe serienummer, er du kanskje kvalifisert for en erstatning av USB-C-ladekabelen.

MagSafe 2

MagSafe-strømadapter på 85 W med MagSafe 2-kontakt

• 15-tommers MacBook Pro-modeller fra 2012–2015

MagSafe-strømadapter på 60 W med MagSafe 2-kontakt

• 13-tommers MacBook Pro-modeller fra 2012–2015

45 W MagSafe-strømadapter med MagSafe 2-kontakt

• MacBook Air-modeller fra 2012–2017

Om MagSafe-til-MagSafe 2-adapteren

Hvis du har en eldre MagSafe-adapter, kan du bruke den med nyere Mac-modeller med MagSafe 2-porter ved bruk av en Magsafe-til-MagSafe 2-adapter (avbildet).

MagSafe «L»- og «T»-formede adaptere

MagSafe-strømadapter på 60 W med «T»-formet kontakt

• 13-tommers MacBook Pro-modeller fra 2009
  • MacBook-modeller fra 2006–2009

MagSafe-strømadapter på 60 W med «L»-formet kontakt

• 13-tommers MacBook Pro-modeller fra 2010–2012
  • MacBook-modeller fra sent i 2009 til og med 2010

MagSafe-strømadapter på 85 W med «T»-formet kontakt

• 15-tommers MacBook Pro-modeller fra 2006–2009
  • 17-tommers MacBook Pro-modeller fra 2006–2009

MagSafe-strømadapter på 85 W med «L»-formet kontakt

• 15-tommers MacBook Pro-modeller fra 2010–2012
  • 17-tommers MacBook Pro-modeller fra 2010–2011

MagSafe-strømadapter på 45 W med «L»-formet kontakt

• 13-tommers MacBook Air-modeller fra 2008–2011*
  • 11-tommers MacBook Air-modeller fra 2010–2011

* Adaptere som fulgte med MacBook Air (original), MacBook Air (sent 2008) og MacBook Air (midten av 2009), er ikke anbefalt for bruk med MacBook Air-modeller fra sent 2010. Når det er mulig, bør du bruke datamaskinens originale adapter eller en nyere adapter.

Les mer

Du finner reserve- eller erstatningsadaptere med strømledning og støpsel i Apple Online Store, hos Apple-forhandleren eller i en Apple Store-butikk.

En erstatningsadapter kommer kanskje i en annen størrelse, farge, form eller wattstyrke enn originaladapteren som fulgte med datamaskinen. Den skal like fullt drive og lade Macen på samme måte som adapteren som opprinnelig fulgte med datamaskinen.

Hvis du trenger hjelp med å bruke MagSafe-adapteren, kan du lese artikkelen Bærbare datamaskiner fra Apple: Løs problemer med MagSafe-adaptere.

Hvis du er ute etter en PowerPC-basert strømadapter, kan du lese artikkelen PowerPC-baserte bærbare Macer: Identifiser riktig strømadapter og -kabel.